Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Η εναλλακτική για το γάλα – Η κυβέρνηση αναζητεί συμβιβασμό στο παρά 5′


Η εναλλακτική για το γάλα – Η κυβέρνηση αναζητεί συμβιβασμό στο παρά 5′Κοινά αποδεκτό συμβιβασμό, που θα αποτρέψει το… έμφραγμα στην ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής για το πολυνομοσχέδιο, αναζητεί η κυβέρνηση, μετά την πρωινή παραίτηση του υφυπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου, αλλά και τις επίμονες αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, οι οποίοι επιμένουν ότι δεν ψηφίζουν τις ρυθμίσεις ως έχουν, ειδικά για το γάλα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης
και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Τσαυτάρης έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο όμως θα παρουσιάσουν στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Νωρίτερα, μιλώντας στην Επιτροπή, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είχε τονίσει: «Είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα. Για να ακούσουμε απόψεις και να βρούμε λύσεις στη βάση της κοινής λογικής. Να σημειώσω ότι κάθε άλλο σκοπό έχουμε από το να βλάψουμε. Το ελληνικό σήμα και το γάλα ημέρας είναι αποδεικτικό των προθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να αδιαφορούμε ότι έχουμε ακριβότερο γάλα 34% από τον μέσο κοινοτικό όρο και φαντάζομαι ότι όλοι θα δείτε το υπουργείο έχει δίκιο».
Στην ομιλία του, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε το 82% από τις 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ, ενώ ένα ακόμα 8% υιοθετήθηκε μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα και τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Μέσα σε αυτό το ποσοστό ειναι και οι προτάσεις για τα φάρμακα και το γάλα. «Με την απελευθέρωση ενισχύεται η δημιουργικότητα του Έλληνα και θα έχουμε πτώση των τιμών έτσι ώστε να υπάρξει ορατό όφελος στον καταναλωτή σε περίοδο κρίσης» τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι οι αντιδράσεις δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς θίγονται μικρότερα ή μεγαλύτερα προνόμια.
Κατηγόρησε μάλιστα την Αντιπολίτευση ότι «θέλει να συνεχίσει τα λάθη που μας οδήγησαν μέχρι εδώ και τα οποία τα κόμματα που σε μεγάλο βαθμό προκάλεσαν τις δεκαετίες του 1990, του 1980 και του 1970 θέλουν να διορθώσουν». Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι πολλές από τις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αποτελούν μέτρα κοινωνικής πολιτικής, αφού ο καταναλωτής θα δει μειώσεις τιμών σε φάρμακα, βιβλία και γάλα. 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.