O σωτήρας της Ακρόπολης...

Ένα δημοσίευμα της ZEIT για τις δηλώσεις του Τζ. Κλούνεϊ περί επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα και η απαγόρευση ελληνικής τηλεοπτικής εκπομπής για τους πρόσφυγες είναι κάποια από τα θέματα.
«Ο σωτήρας της Ακρόπολης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην
ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας DIE ZEIT. Αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Τζωρτζ Κλούνεϊ για τα μάρμαρα της Ακρόπολης και η εφημερίδα σημειώνει: «Οι δημοσιογράφοι ρωτούν ευχαρίστως τους ηθοποιούς, εάν στην πραγματική τους ζωή μοιάζουν λίγο στο ρόλο τους. Οι απαντήσεις φαίνονται συχνά επιτηδευμένες διότι οι ηθοποιοί προσπαθούν να βρουν κάποιες ομοιότητες. Σε τελική ανάλυση θέλουν να κάνουν διαφήμιση για την ταινία τους. Όταν πρόσφατα ετέθη μια παρόμοια ερώτηση στον Τζωρτζ Κλούνεϊ στην Μπερλινάλε, φάνηκε να παίρνει τα πράγματα στα σοβαρά».
«Πιθανόν δεν ήταν σαφές στον Αμερικανό ηθοποιό, ότι με τις δηλώσεις του αναμείχθηκε σε μια διαμάχη δεκαετιών»
«Πιθανόν δεν ήταν σαφές στον Αμερικανό ηθοποιό, ότι με τις δηλώσεις του αναμείχθηκε σε μια διαμάχη δεκαετιών»Και η ZEIT συνεχίζει: «Ναι, επανέλαβε ο Κλούνεϊ κατά την παρουσίαση της ταινίας του Monuments Man, το θέμα της κλεμμένης τέχνης είναι σημαντικό. ‘Χαίρομαι που μιλάμε για αυτό, να επιστρέφονται δηλαδή αντικείμενα από αυτούς που δεν τους ανήκουν’ δήλωσε ο ηθοποιός. Η ταινία του σε τελική ανάλυση ασχολείται με την κλοπή καλλιτεχνικών θησαυρών από τους ναζί και τις προσπάθειες των συμμάχων να τους πάρουν πίσω. Και στο σημείο αυτό τα πράγματα έγιναν πιο συγκεκριμένα: ‘Θα στηρίζατε την άποψη η Μεγάλη Βρετανία να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ρώτησε ένας δημοσιογράφος από την Ελλάδα. Και ο Κλούνεϊ απάντησε: Φυσικά, αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα. Έχετε δίκιο’. Πολύ πιθανόν δεν ήταν σαφές στον Αμερικανό ηθοποιό, ότι με τις δηλώσεις του αναμείχθηκε σε μια διαμάχη δεκαετιών».Deutsche Welle

Σχόλια