Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

MKO...νέες αποκαλύψεις έρχονται

Ενώ μετά την ΙΜΙ του Κ. Τζεβελέκου, σειρά παίρνουν άλλες ΜΚΟ που η Οικονομική Αστυνομία τελείωσε τους σχετικούς ελέγχους, σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει σειρά προσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών που χειρίστηκαν παρόμοιες περιπτώσεις στην αμαρτωλή ΥΔΑΣ και ενδεχομένως κληθούν να καταθέσουν για τι γνώριζαν. Πρόκειται
για τα στελέχη της ΥΔΑΣ, της οποίας Γενικός Διευθυντής, την περίοδο εκείνη ήταν ο Αλεξ Ρόντος και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ο πρέσβης  (τότε  ΣΠΑ)  Νικόλαος Τσαμαδός και μέλη της ομάδας η Φελίνα Δανάλη (γνωριμία Ρόντου από το Βελιγράδι), ο Χαρ. Κοντονής (σήμερα στις Βρυξέλλες) και Αλεξ. Σεφερειάδης. Την ίδια περίοδο στην ΥΔΑΣ 6, σαν επικεφαλής των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών (άρα γνώστης των ποσών που δινόντουσαν), ο τότε ΣΠΑ και νυν πρέσβης Νικ. Μπάζας.
Η έρευνα των αρχών τις επόμενες εβδομάδες επικεντρώνεται στο ΅κλείσιμο΅της έρευνας και το άνοιγμα των διώξεων για τις υποθέσεις που αφορούν, σύμφωνα με όλες τις υφιστάμενες πληροφορίες , τρεις ακόμη ΜΚΟ. Μια που έδρασε στη Θράκη, μια που αφορά σε ΜΚΟ της οποίας ο ιδιοκτήτης … αγόρασε σπίτι στην Ιταλία(!) και μια που για κάλυψη του γλεντιού με χρήματα του κράτους ενέπλεξε μέχρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Περισσότερα για αυτές και άλλες υποθέσεις θα έχουμε την ερχόμενη εβδομάδα…
Έρευνα σε βάθος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Έρευνα για όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που έχουν λάβει επιχορηγήσεις την τελευταία 15ετία ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί ότι κάθε προσπάθεια συγκάλυψης θα πέσει στο κενό.
Η Κουμουνδούρου κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι «σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας, τη στιγμή που κατεδάφιζαν το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά, έφτιαξαν ένα σαθρό, πελατειακό σύστημα κομματικά προσκείμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, την αποκάλυψη του οποίου θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν για τα εσωκομματικά τους ξεκαθαρίσματα».
«Η έκπληξη δεν είναι ότι το αμαρτωλό καθεστώς των ΜΚΟ στην Ελλάδα στηρίχτηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αλλά ότι τα δυο κόμματα εμφανίζονται τώρα εμβρόντητα από τις αποκαλύψεις και αποφασισμένα να πατάξουν τη διαφθορά και την ασυδοσία», τονίζει και προσθέτει ότι «πρόκειται για τους ίδιους που για πάνω από μια δεκαετία όχι μόνο μοίραζαν εκατομμύρια ευρώ σε αμφιβόλου σκοπού οργανώσεις, αλλά και δεν προνόησαν για καμία δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου των δαπανών τους».
Και οι ΑΝ. ΕΛ
Τον έλεγχο όλων των ΜΚΟ ζητούν από την Εισαγγελία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ προαναγγέλλουν ότι θα επαναφέρουν το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τους και τομεάρχη Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, το ζήτημα δεν αφορά μόνο «τα κονδύλια που αρπάζουν από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το ότι τα χρησιμοποιούσαν ως “διαβατήριο” για να παίρνουν χρήματα ανεξέλεγκτα από άλλους φορείς του Δημοσίου και Τράπεζες».

e-dragoumanos.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.