Βενιζέλος παραπαίων: υπεύθυνος υπουργός ή κομματάρχης;

Το σκάνδαλο γνωστό και τρανταχτό, αυτό με την “μπάζα” των 9 εκ. ευρώ, σε ΜΚΟ γνωστών στελεχψών του ΠΑΣΟΚ.  Ο υπεξ κ. Βενιζέλος από το Βελιγράδι… έριξε κεραυνούς στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και ο ουρανός συννέφιασε, από τις αντιδράσεις μέσα στο κόμμα προσκείμενων στον ΓΑΠ, που ούτε λίγο ούτε πολύ χθες μεσημέρι κι απόγευμα απειλούσαν ακόμη και με διάπαση μιας και θαώρησαν ότι
“δεν καλύπτει τα στελέχη του κόμματος, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο”.
Στη συνέχεια, κάποιοι του έστειλαν μύνημα πως δεν μπορεί να αφήνει ακάλυπτο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, που έχει άπειρες ευθύνες,  μιας και είναι “συνεταιράκι” στην προεκλογική επανένωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ (μαζί με τους “58″) κι έτσι αποφάσισε να αλλάξει ρότα και … ξεπλύνει και τον Ανδρέα Λοβέρδο!
Έτσι,  ο πρόεδρος τοΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τα όσα άφησε να εννοηθούν περί “πολιτικών ευθυνών” του Γιώργου Παπανδρέου στο σκάνδαλο των 9 εκατ. ευρώ με την ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιον αναφερόταν έκανε αιφνιδιαστική “αλλαγή πορείας” και προχώρησε σε μαζικό συγχωροχάρτι, όλων των “πράσινων παιδιών” προκειμένου να διασωθούν διαχρονικά.
Από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν τον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, στο Βελιγράδι είχε απαντήσει ερωτηθείς σχετικώς:  «Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί».
Αναφερόμενος στον κ. Λοβέρδο, όμως κάνει ένα λάθος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος όχι μόνο ενέκρινε τα ποσά (την περίοδο της υφυπουργίς του) αλλά και έκανε δηλώσεις εξαιρόντας το έργο της ΜΚΟ στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λίβανο. Αλλά και κατόπιν, όπως αναφέραμε χθες στο σχετικό ρεπορτάζ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να διερευνήσει σε βάθος το ζήτημα, όταν δέχθηκε συγκεκριμμένες καταγγελίες από Έλληνα πρέσβη, στέλνοντας το θέμα στα… αζήτητα!
Τον Α. Λοβέρδο βγήκε χθες να υπερασπιτεί και η Λιάνα Κανέλλη. Οι λόγοι άγνωστοι όπως και “οι βουλές του Κυρίου” αλλά ότι κι αν λεγχθεί, οι ευθύνες υπάρχουν.
Αν αυτό δεν θεωρείται ζήτημα “πολιτικών ευθυνών”, τότε μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενο Οργουελισμού, όπου η αλήθεια είναι ψέμμα και το ψέμμα αλήθεια.
Ο κ. Βενιζέλος ως παραπαίων πολιτικός αρχηγός, προφανώς μπερδεύει τις δυο έννοιες…

e-dragoumanos.eu

Σχόλια