ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνεχίζει τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για αυτούς που έχουν ανάγκη.
Μετά από επικοινωνία με τους Κεφαλλονίτες συμπολίτες μας που πλήττονται από τη φυσική καταστροφή των τελευταίων σεισμών, ενημερωθήκαμε πως πολλοί έχουν άμεση ανάγκη από ζεστασιά
και δεν έχουν προμηθευτεί με κουβέρτες, υπνόσακους (sleeping bags) και αερόθερμα. Επίσης υπάρχει ανάγκη για κιτ πρώτων βοηθειών.
Με τη συνεισφορά των μελών μας ένα ποσό διατίθεται για την αγορά των παραπάνω, ενώ παράλληλα προβαίνουμε σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, σαν αυτές που κάνουμε από ιδρύσεώς μας. Μια τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 08 Φεβρουαρίου έξω από την ελληνική επιχείρηση Σκλαβενίτης στην Καλλιθέα από τα μέλη και στελέχη μας Ελπιδοφόρο Νικολόπουλο, Μιχάλη Παπαδημητρίου, Κική Λεωνίδου, Τάσο Καρατζά, Χρήστο Πρωτοπαπά, Βασίλη Καλαποθαράκο και Φώτη Μπουζιώτη. Ευχαριστούμε την επιχείρηση που δέχθηκε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση και τη συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία να στηρίξει τους Κεφαλλονίτες στέλνοντας φορτηγά με τρόφιμα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών που συνέδραμαν την προσπάθειά μας. Η συλλογή γίνεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη ή τα Χανιά.
Γνωρίζουμε ότι η λύση πρέπει να είναι προϊόν πολιτικής απόφασης και πως οι Κεφαλλονίτες έχουν ανάγκη από μέτρα που θα ληφθούν άμεσα και δεν θα μείνουν στα δημοσιεύματα. Από λύσεις που δεν θα τους προσθέσουν σε αυτούς που ακόμα κατοικούν σε πρόχειρα καταλύματα από προηγούμενους σεισμούς, όπως του 1999. Όχι από δάνεια που θα τους χρεώσουν. Δυστυχώς η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας δεν επέτρεψε την έγκαιρή προετοιμασία για τις φυσικές καταστροφές, παρόλο που οι συγκυβερνώντας είχαν προειδοποιηθεί. Είναι σαφές πως δεν υπήρξε σχέδιο διαχείρισης κρίσης, αλλά προχειρότητα, αναισθησία και φανφάρες. Κάκιστα δε, φρόντισαν να διεθνοποιήσουν το θέμα με ενδεχόμενο τουριστικό κόστος στην περιοχή.Τις μέρες αυτές και μέχρι αυτοί οι άνθρωποι να στεγασθούν, κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους, στις πρόχειρες σκηνές, και σε κλειστούς χώρους για τους οποίους δεν έχει, από ό,τι μάθαμε, προβλεφθεί θέρμανση. Ανάμεσά τους είναι και παιδιά και ηλικιωμένοι. Το κάλεσμα για στήριξη δεν έχει κομματικό χαρακτήρα, αλλά επιδιώκει να συντελέσει στην αφύπνιση όλων και στην αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας σε ένα κράτος απόν.

Σχόλια