Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί .....στην Κύπρο

Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί στην Κύπρο - νέο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, έθεσαν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, σε μια κλιμάκωση της κυβερνητικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μετά την απόρριψη το βράδυ της Πέμπτης από τη Βουλή του κρίσιμου για τις σχέσεις με την τρόικα νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης υποστήριξε πάντως πως ήταν η αποχώρηση των τεσσάρων υπουργών του ΔΗΚΟ (Υγείας, Ενέργειας, Άμυνας και Παιδείας) από την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη - λόγω της διαφωνίας του κόμματος με τους χειρισμούς του στο Κυπριακό - που είχε ως συνέπεια να θέσουν και οι υπόλοιποι υπουργοί τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου.

Οπως ανέφερε ο Χρ. Στυλιανίδης, ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από τους υπουργούς, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και των ανειλημμένων υποχρεώσεών του στο εξωτερικό, καθώς αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα για το Δουβλίνο, να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν ο ανασχηματισμός θα αφορά ολόκληρο το υπουργικό ή μόνο τους υπουργούς του ΔΗΚΟ.  


Σχόλια