Μυστικών κονδυλίων…συνέχεια

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠ’ τους Βρετανούς στους Αμερικάνους η σκυτάλη, ακόμα πριν απ’ τη «αυλαία» στον Γράμμο. Η «νίκη» βέβαιη, γι αυτό και πρόβλεψαν οι υπερπόντιοι «Σύμμαχοι, Προστάτες κλπ.». κονδύλι και για την Ελλάδα. Μέσω του Σχεδίου Μάρσαλ, που μοιράστηκε «κατά κεφαλήν» στους λαούς της κατεστραμμένης Ευρώπης. Για την οικοδόμησή της, μεταπολεμικά,
και με τη δικιά μας πληγή (του Εμφυλίου) ανοιχτή. Δεν θα την έκλιναν για πολλές δεκαετίες. Για να ξαγρυπνούν οι τσαρουχάδες μη ξαναπλακώσουν ντόπιοι…μπολσεβίκοι «με το τουφέκι τους στον ώμο».
ΕΠΕΣΑΝ, λοιπόν, δολάρια στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, επέπεσαν και τα ημέτερα κοράκια πάνω τους. Για μυστικά κονδύλια, επενδεδυμένα στην (παγκόσμια) «ιδεολογία» του αντικομουνισμού. Ντόπιοι ψευδοεθνικόφρονες κάθε βαθμίδας, στρατευμένοι στο κυνήγι των κομουνιστών και στο φακέλωμα των «συνοδοιπόρων» τους. Απ’ τις «φαγάνες» του Υπουργείου των Εξωτερικών, μέχρι τον τελευταίο χαφιέ που (επ)έζησε με τα ψιχία απ’ τα μυστικά κονδύλια.
ΠΩΣ θυμηθήκαμε το «Σχέδιο Μάρσαλ» και την…ΟΥΝΡΑ; Ερχόμαστε στο σήμερα της «αντιτρομοκρατίας» που απορροφάει δημόσιο χρήμα. Φανερά και μυστικά. Πάμε και στο χρήμα που το καμάκωσαν σύγχρονοι κλεφταράδες, πριν το δούμε στο τραπέζι. Με κωδικούς «τότε» (που τα ρούφηξε ο αντικομουνισμός) και τα λεφτά φαγώθηκαν. Γιατί και σήμερα να μη τα ξαφρίσουν επιτήδειοι;
ΚΑΤΙ ακούσαμε για ΜΚΟ κι αλλάξαμε πλευρό. Δεν είδαμε τα τσακάλια με τις βίλες μετά…πισινών, καταθέσεις και εμβάσματα στην Ελβετία. Νιώθαμε πως το Κράτος θα μας νοιαστεί, με τις κεραίες του απλωμένες. Ωστόσο, Κράτος ήσαν οι ίδιοι. Δεν το ξέραμε, και νιώσαμε σύγκορμα τη βουκέντρα, πριν τιναχτούμε.
ΚΑΙ τι κάνεις σε Κράτος που σου υποσχέθηκαν την «επανίδρυσή» του και οι νταβατζήδες…αναβαθμίστηκαν; Να ελπίζεις πως θα ‘ρθουν πίσω τα λεφτά; Με κοινοβούλιο ράθυμο να νομοθετήσει σχετικά; Με πολιτικούς μέσα σε «λίστες» και πίσω από offshore;
ΑΝΟΙΞΑΝ τα κελιά, μαντρώθηκαν κάποιοι κλεφταράδες, με το σταγονόμετρο οι «επιστροφές» κι εμείς περιμένουμε. Με συνανθρώπους μας να «ζουν» με κομμένο ηλεκτρικό. Σε μιαν Ελλάδα που διαγκωνίζονται για βόλεμα σε ΟΤΑ, Κοινοβούλιο και Ευρώπη.
ΓΙ αυτό και επιμένουμε στην…ανάσχεση της ορμής τους. Με τα «πόθεν έσχες» (κι όχι μόνο) στη φόρα, για να τους κοπεί η φόρα.

Σχόλια