ΤΕΡΕΝ ΚΟΥΪΚ: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΓΚΙΚΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Με ακόμα πιο αποκαλυπτική και σκληρή γλώσσα, επανέρχεται στο θέμα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει τα νησιά του Ιονίου, υπό την κοινοβουλευτική του ευθύνη.


«Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ προβλέπει 8 διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρων και όχι 2, όπως αδιαμαρτύρητα και αμάσητα αποδέχθηκε ο Πολιτευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, υπακούοντας στα Μνημόνια και τις οδηγίες του Προέδρου του ΕΚΑΒ, εντολοδόχος του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη», αναφέρει σε νέα Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Δημοσιογράφος - Βουλευτής. Και προσθέτει:

«Είναι προφανές ότι για κάποιους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, τα Μνημόνια και το Κόμμα τους, είναι πάνω από τα συμφέροντα του νησιού τους. Ντροπή».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης, που βασίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Κέρκυρας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: ΕΚΑΒ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

κ. Υπουργέ,

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Κέρκυρας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σε Ερώτηση που σας κατέθεσα στις 31.10.2013, καταγγέλλεται η ολική εγκατάλειψη του τομέα υγείας στην Κέρκυρα λόγω των μνημονιακών επιλογών της συγκυβέρνησης.

Στην ίδια Ερώτησή μου επισημαίνονται (σύμφωνα με την επιστολή πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας που παραδόθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΛ Κέρκυρας) τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

  • Η αγωνία τους για τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές αφού ειδικά τους θερινούς μήνες τα περιστατικά αγγίζουν τα 600 το μήνα (σύμφωνα και με την επίσημη στατιστική του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Αθηνών),
  • Οι ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων,
  • Η κακή κατάσταση των οχημάτων,
  • Η έλλειψη προσωπικού στα πληρώματα,
  • Η μη επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου Κέρκυρας από ιατρούς.

Επίσης εκφράζεται από μέρους των εργαζομένων η επιτακτική ανάγκη για άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με προσωπικό, οχήματα και μόνιμη θέση ιατρού.

Το προσωπικό των 18 ατόμων καλύπτει τις ανάγκες του νησιού (πρωινή, απογευματινή και νυχτερινή βάρδια ασθενοφόρων και τις αντίστοιχες του τηλεφωνικού κέντρου), τα ρεπό και τις κανονικές άδεις του προσωπικού, καθώς και τις επείγουσες διακομιδές εκτός νησιού προς τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων που προκύπτουν λόγω έλλειψης τμημάτων (κυρίως Μονάδας Νεογνών) από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς και μη επαρκούς στελέχωσης του Νοσοκομείου Κέρκυρας από ιατρούς.

Γίνεται δε αναφορά στην προκήρυξη που είχε εκδοθεί από τον ΑΣΕΠ με 8
θέσεις μόνιμου προσωπικού πληρωμάτων ασθενοφόρων στην Κέρκυρα η οποία δεν προχωράει καθώς και για το διαγωνισμό προμήθειας νέων ασθενοφόρων ο οποίος εκκρεμεί και αυτός στα δικαστήρια.

Και ερχόμαστε στο ζουμί της υπόθεσης, που δείχνει πόσο εξοργιστικά τοπικοί παράγοντες της ΝΔ βάζουν Μνημόνια και Κόμμα, πάνω από τα δίκαια συμφέροντα του νησιού, με την δική σας συνυπογραφή.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση του Στέφανου Γκίκα - Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ και Πολιτευτή Κέρκυρας - με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο Στέφανος Γκίκας με απίστευτο μνημονιακό θράσος, μόνο που δεν βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει ότι η Κέρκυρα ενισχύεται με την πρόσληψη δύο (2) διασωστών - πληρωμάτων ασθενοφόρου!

Μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί αυτό το γεγονός στους Κερκυραίους, αφού σύμφωνα και με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 200 θέσεις στο ΕΚΑΒ, η κατανομή των θέσεων για το νομό Κέρκυρας είναι οκτώ (8)! Γεγονός που το γνωρίζετε κ. Υπουργέ.

Με λίγα λόγια, προφανώς υπακούοντας στις δικές σας οδηγίες κ. Υπουργέ, ο Στέφανος Γκίκας ΔΕΝ υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της Κέρκυρας ως προς τον αριθμό των διασωστών - πληρωμάτων ασθενοφόρου, αλλά κατάπιε αμάσητη την «προσφορά» των δύο (2) που του πέταξε κατάμουτρα ο εντολοδόχος των Μνημονίων Πρόεδρος του ΕΚΑΒ. Ζήτημα που στιγματίζει και εκείνον και φέρνει εσάς αντιμέτωπο με ένα ολόκληρο νησί.

Κατόπιν αυτών, σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

  1. Αντιλαμβάνεσθε ότι για άλλη μια φορά η Κέρκυρα του πολιτισμού και του τουρισμού, που αποτελεί έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό φιλοξενώντας σε όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κυρίως τους θερινούς μήνες, εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες, αδικείται προκλητικά ως προς την πλήρωση θέσεων που κρίνεται επιτακτική, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τη μη στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας;
  2. Σκοπεύετε να αποδώσετε στην Κέρκυρα τον πλήρη αριθμό των διασωστών - πληρωμάτων ασθενοφόρων που προβλέπει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ



Σχόλια