Καπερνάρος: Από την Αθήνα ξεκινά ο αγώνας για τα γλυπτά ΜΑΣ, τα οποία είτε θέλετε είτε όχι θα επιστραφούν στον Παρθενώνα, εκεί όπου ανήκουν

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
«Περίμενα πολλές ημέρες, μήπως ο Δήμαρχος της Αθήνας, αντιδράσει στις υβριστικές και προσβλητικές δηλώσεις του Δημάρχου Λονδίνου για τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Θεωρώ χρέος μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ως Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, να απαντήσω στις δηλώσεις του Δημάρχου Λονδίνου και να απαιτήσω στα αυτονόητα».


Σας επισυνάπτω την Επιστολή μου προς τον Δήμαρχο του Λονδίνου, η οποία αποστέλλεται μεταφρασμένη τόσο στον ίδιο όσο και σε Βρετανικά μέσα ενημέρωσης:

Προς Δήμαρχο Λονδίνου: Μπόρις Τζόνσον

Κύριε Δήμαρχε,

Η σχέση σας με την ιστορία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την αισθητική της κόμης των μαλλιών σας (όπως βλέπω στις φωτογραφίες).

Επειδή διάβασα τις δηλώσεις σας, σας διευκρινίζω τα εξής:

Είναι προφανές ότι η δική σας ιστορία δεν περιλαμβάνει γλυπτά, όπως η δική μας, γι’ αυτό και στο λεξιλόγιο σας περιλαμβάνεται μόνο η λέξη μάρμαρα. Δεν είναι μάρμαρα, κ Δήμαρχε, είναι γλυπτά, των οποίων την αξία δεν μπορείτε να εκτιμήσετε και δεν σας αδικώ. Η παιδεία σας φτάνει στα «Ελγίνεια μάρμαρα» και όχι στα γλυπτά του Παρθενώνα.

Κρατήστε τα ευφυολογήματα και τις προσβολές κατά του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας μας, για εσάς και την παρέα σας. Από την Αθήνα ξεκινά ο αγώνας για τα γλυπτά ΜΑΣ, τα οποία είτε θέλετε είτε όχι θα επιστραφούν στον Παρθενώνα, εκεί όπου ανήκουν.

Πρόκειται για αγώνα που δεν δίνεται στις δηλώσεις, αλλά στις πράξεις. Γι’ αυτό σας καλώ να ανασκευάσετε τις δηλώσεις σας και να μπείτε στον διάλογο για τον τρόπο που θα επιστραφούν τα γλυπτά ΜΑΣ.

Αποδείξατε ότι όχι μόνο δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοια γλυπτά, αλλά ούτε και να τα συντηρήσετε. Έχετε προκαλέσει απίστευτες φθορές, γιατί δεν ξέρετε τι έχετε στα χέρια σας. Κάντε το χρέος σας έναντι της παγκόσμιας ιστορίας.

Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας

Βασίλειος Καπερνάρος

Σχόλια