Αποχώρησαν οι υπουργοί του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση Αναστασιάδη


Με πλειοψηφία 16 ψήφων η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ μετά από μαραθώνια σύνοδο ενέκρινε την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος για αποχώρηση από την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.
Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνόδου η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος,
Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, υπέρ της εισήγησης ψήφισαν 97 και 81 κατά, ενώ δεν υπήρξαν αποχές.
«Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία δίνει βεβαίως και το στίγμα των ενεργειών και των βημάτων που θα κάνουμε στο μέλλον», ανέφερε η κ. Ερωτοκρίτου και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι από αύριο μας βρίσκει όλους στο ΔΗΚΟ μαζί ενωμένους για τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».
«Στις μικρές και τις μεγάλες μάχες όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας και τη βελτίωση της ζωής, αλλά και της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, αλλά και στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας για το εθνικό μας θέμα», συνέχισε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως η αποχώρηση θα αφορά όλα τα στελέχη του κόμματος που ασκούν την πολιτική της Κυβέρνησης, τους Υπουργούς και τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.
Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι η αποχώρηση των στελεχών του ΔΗΚΟ θα είναι άμεση. Εξήγησε όμως ότι η άμεση αποχώρηση μπορεί να σημαίνει σε ένα ή δύο 24ωρα. «Αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, σημασία έχει ότι η ΚΕ αποφάσισε όπως άμεσα δηλαδή εντός πολύ σύντομου και εύλογου χρονικού διαστήματος να αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση», είπε.
Συμπλήρωσε ότι δεν θα προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητήσει ένα μικρό χρονικό περιθώριο μέχρι να προβεί στις αντικαταστάσεις των αποχωρούντων μελών του ΔΗΚΟ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ερωτοκρίτου διαφώνησε ότι το αποτέλεσμα είναι οριακό. «Επαναλαμβάνω, δεν είναι οριακό είναι μια ξεκάθαρη απόφαση και όλοι μας θα κληθούμε να την υπηρετήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
«Αυτό σημαίνει δημοκρατία, η πλειοψηφία αποφασίζει και πρέπει να σεβαστούμε και να εφαρμόσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του συλλογικού σώματος», πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα για την περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητήσει και την αποχώρηση των μελών του ΔΗΚΟ από τα ΔΣ των ημικρατικών, η κ. Ερωτοκρίτου είπε πως όταν προκύψει αυτό το θέμα θα το δούμε και θα το διαχειριστούμε ανάλογα.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος του κόμματος θα έρθει σε επαφή με τους διαφωνούντες με την απόφαση, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε πως ο Πρόεδρος του κόμματος πάντοτε βρίσκεται σε επαφή με όλα τα στελέχη του κόμματος, είτε αυτά διαφωνούν με μία ενέργεια είτε όχι.
Σημείωσε ότι η εκτίμηση ως προς την πολιτική ουσία αυτής της συμφωνίας που έχουμε μπροστά μας είναι καθολική στο ΔΗΚΟ και όλοι καταλήγουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια προβληματική συμφωνία στο Κυπριακό.
«Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας που μας ενώνει, που μας ένωνε στο παρελθόν και θα μας ενώνει στο μέλλον. Δεν διαφοροποιούνται οι απόψεις και τα πιστεύω κανενός από τα στελέχη του ΔΗΚΟ όσον αφορά το εθνικό μας θέμα», κατέληξε.
πηγή: sigmalive.com

Σχόλια