Η κυβέρνηση διαλύει την δημόσια υγεία προς όφελος επιχειρηματιών

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) οδηγούν σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα βάζουν στο παιχνίδι τους επιχειρηματίες του χώρου της Υγείας και αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις για όσους παραμείνουν στο ΕΣΥ.
Αυτό που θα συμβεί είναι η θεσμοθέτηση ενός βασικού πακέτου παροχών του νέου ΕΟΠΥΥ,
που στη συνέχεια θα συμπληρώνεται από την τσέπη των ασθενών με εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, είναι πλέον ορατή.
Είναι γνωστό ότι στην πατρίδα μας έχουμε μείωση του μέσου όρου ζωής κατά δυόμιση χρόνια. Την ίδια στιγμή επιχειρείται μια επίθεση απέναντι στη δημόσια Υγεία.
Γιατροί, οι οποίοι καταργούνται από το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ οδηγούνται προς αφανισμό. Την ίδια στιγμή που 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί έχουν φύγει για την Ευρώπη.
Ένας γιατρός, για να πάρει την ειδικότητά του, στοιχίζει στον ελληνικό λαό ογδόντα χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος γιατρός, για να εκπαιδευθεί στη Γερμανία στοιχίζει στο κράτος ένα εκατομμύριο ευρώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν οι 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι φεύγουν για το εξωτερικό τι απώλεια είναι για το κράτος μας.
Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση κατ εντολή της τρόικας είναι προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών και οδηγούν σε ερήμωση του συνόλου των ιατρικών υπηρεσιών, ιδίως την περιφέρεια.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε δίπλα στον αγώνα των γιατρών, όχι για να εξυπηρετήσουμε συντεχνιακά τα συμφέροντά τους, αλλά για να εξυπηρετήσουμε τη δημόσια Υγεία και το δικαίωμα στην Υγεία του Έλληνα πολίτη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

Σχόλια