"Με πίεζε να στήσω αγώνες"!

O 23χρονος παίκτης ομάδας της Αττικής, της Σούπερ Λίγκας, που κρατείται από τις αστυνομικές αρχές, κατά την απολογία του στον εισαγγελέα κατέθεσε πως πιεζόταν από επιχειρηματία-πρατηριούχο, βασικό εμπλεκόμενο στην πολύκροτη υπόθεση των καυσίμων, προκειμένου να στήσει παιχνίδια!

Τα στοιχεία ντοκουμέντα της εμπλοκής νεαρού ποδοσφαιριστή της Super League σε υπόθεση στημένων αγώνων, όπως προκύπτει από την δικογραφία, αποκαλύπτει το e-reportaz.gr.

O 23χρονος παίκτης ποδοσφαιρικής ομάδας της Αττικής φέρεται να πιεζόταν από επιχειρηματία πρατηριούχο, βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση προκειμένου να στήσει παιχνίδια.

Κληθείς να καταθέσει για τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ ισχυρίστηκε ότι ήταν χρέος του «καίγοντας» ουσιαστικά τον επιχειρηματία Β.Α.

Σχετικά με το ποια είναι η σχέση του με τον επιχειρηματία, απάντησε πως τον γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι σε μια καφετέρια.

«Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζομαι σε ομάδα της Super League. Τον Β.Α. τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι σε καφετέρια του Ν. Φαλήρου. Εγώ καθόμουν με την παρέα μου και αυτός με αναγνώρισε, με πλησίασε και μου συστήθηκε ως Β. και μου πρότεινε να παίξω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που είχε ο ίδιος σε γήπεδο 7 επί 7. Εγώ του είπα ότι θα το σκεφτώ και και ανταλλάξαμε τηλέφωνα», αναφέρει στην κατάθεση του ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αφού γνωρίστηκαν καλύτερα πήρε το θάρρος και του δανείστηκε 5.000 ευρώ.

Όταν παρήλθε ο χρόνος επιστροφής των χρημάτων ζήτησε μια παράταση αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του. Τότε του είπε πως θα πρέπει να τα πάρει πίσω με άλλον τρόπο.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται πως δεν έστησε ποτέ του κανένα παιχνίδι και πως «ξεγλιστρούσε» από τις πιέσεις του επιχειρηματία λέγοντας πως έχει συνεννοηθεί με συμπαίκτες του για κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά την παραμονή του αγώνα του έστελνε μήνυμα γράφοντας του «άκυρο». Όσο αφορά τις μεταξύ τους συνομιλίες γινόταν με σκοπό να κερδίσει χρόνο προκειμένου να του επιστρέψει τα χρήματα που είχε δανειστεί.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από την ανταλλαγή μηνυμάτων προκύπτει ότι ο ποδοσφαιριστής επεσήμανε ότι θα επιστρέψει στον επιχειρηματία 20-25.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συνομιλίες προκύπτουν πιέσεις προκειμένου να «στηθεί» συγκεκριμένος αγώνας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η ΕΛ.ΑΣ ήλεγξε όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, κάλεσε σε κατάθεση τον 23χρονο ποδοσφαιριστή και απέστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα για να αξιολογήσει την υπόθεση η οποία πλέον δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και αρκετά μηνύματα που καταγράφουν την αγωνία του 23χρονου μέσου να επιστρέψει τα χρήματα στον πρατηριούχο-επιχειρηματία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2014, δυο ημέρες πριν από αγώνα της ομάδας του στην Αθήνα, ο νεαρός παίκτης στέλνει μήνυμα στο οποίο λέει: «Άκυρο μας καταλάβανε έχει γίνει της πουτάνας, προσπαθούμε να σε κρατήσουμε μακριά.. Αύριο θα σου φέρω τα λεφτά».

Δύο ημέρες αργότερα του στέλνει νέο μήνυμα. Γράφει: «Είδες τι έγινε; Σωθήκαμε!!!Τρίτη, γιατί αύριο δεν δουλεύουμε».

Στις 24 Ιανουρίου στέλνει άλλο μήνυμα, αναφέροντας ότι είναι στα αποδυτήρια και περιμένει τα λεφτά για να του τα φέρει το βράδυ. Την ίδια ημέρα, το απόγευμα και το βράδυ στέλνει δυο ακόμη μηνύματα. Στο πρώτο λέει ότι θα γίνει και π… στη Συγγρού προκειμένου να βρει τα λεφτά. Μάλιστα λέει ότι δεν πρέπει να χαλάσουν εντελώς τις σχέσεις μας γιατί έχουμε και άλλες δουλειές… Στο επόμενο μήνυμα λέει ότι περιμένει να μπει ένας πρόεδρος στην ομάδα, ότι από Δευτέρα θα έχει πληρωμές γιατί του χρωστάνε 30.000 και ότι θα του φέρει τα 20.000-25.000 ευρώ!

Πηγή: e-reportaz.gr

Σχόλια