Κάντια Άσματα...

Ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του, που δημοσιεύτηκε σε πολλά blogs και εφημερίδες, κάνει διάχυση ευθυνών επί δικαίων και αδίκων, με χρήση εντέχνων νομικίστικων εκφράσεων. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό γίνεται με προφανή στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και το κέρδος πολιτικού χρόνου.
Προφανώς, ο κ. Αντώνης Κάντας,
για τον οποίον η New York Times, στην έκδοση της 16/02/2014, τονίζει ότι έχει λάβει «τόσες μίζες, που έχει χαθεί το μέτρημα», εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
Οι Έλληνας κατέβαλλαν τα μεγάλα έξοδα για τις τριετείς σπουδές του κ. Κάντα, στίς ΗΠΑ, στο αντικείμενο «Οικονομία της Αμύνης». Δεν ισχυρίζομαι ότι ο κ. Κάντας εφήρμωσε την «Οικονομία της αρπαχτής» ή, όπως είπε και έγκριτος δημοσιογράφος με βάση την ομολογία του περί κατ’ επανάληψη δωροδοκίας του προκειμένου να παρεμβαίνει υπέρ ή κατά εταιρειών, ενεργούσε «ως διοδιάρχης μιζών». Απορώ τι δίδασκε τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Αντώνης Κάντας, που έχτισε, με ίδια έξοδα!!!, και Χριστιανικό ναό, επιχειρεί, με διάφορα τερτίπια, την ένταξή του στον νόμο Καστανίδη. Διαπιστώνεται όμως ότι δεν αρκείται στην κατάθεση των όσων αψευδώς γνωρίζει αλλά επεκτείνεται και στην εκτόξευση αχλής προς πάσα κατεύθυνση, κατά δικαίων και αδίκων, με αποτέλεσμα οι καραδοκούντες γνωστοί/άγνωστοι να επιδίδονται σε λιβελογραφήματα εις βάρος αξιωματικών των οποίων η στάση έχει εμπνεύσει πλήθος κατωτέρων και ανωτέρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων το δε κύρος των έχει σθεναρώς σφυρηλατηθεί στην συνείδηση των συναδέλφων.
Κ. Αντώνη Κάντα έχω μερικά ερωτήματα να σας υποβάλλω:
  1. Δια ποίας μεθόδου προέβαινε η πατρίδα στην προμήθεια οπλικών συστημάτων μέχρι το 1995, οπότε και εμφανισθήκατε στο προσκήνιο ως παράγων;
  2. Γιατί η αποκαλυφθείσες μέχρι τώρα μίζες αρχίζουν να ανθούν από της εμφανίσεώς της ΓΔΕ το 1995 με συγκεκριμένη στελέχωση;
  3. Ποία, άραγε, η ανάγκη δημιουργίας της ΓΔΕ (Γενικής Διευθύνσεως Εξοπλισμών); Βέβαια δεν είναι δυνατόν να ισχυρισθεί κάποιος ότι είχε ως σκοπό να κάνει «ό,τι θέλει» με τις πιστώσεις των ΕΜΠΑΕΕ, ούτε ότι απώτερος σκοπός ήταν η εξυπηρέτηση των κομματικών φίλων του ΠΑΣΟΚ, όπως εσείς, και των αντιπροσώπων μεγάλων διεθνών αμυντικών βιομηχανιών.
  4. Δεν ισχυρίζομαι πως αληθεύει ότι επί της εποχής σας συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΕΑ τα δύο πρώτα προγράμματα του ΕΜΠΑΕ ύψους σχεδόν 22 δισεκατομμυρίων Ευρώ τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κατά μόλις 7% με 10% από χρήματα των Ελλήνων και το υπόλοιπο 90% με δάνεια από Γερμανικές τράπεζες με υψηλά επιτόκια. Είναι αλήθεια αυτό;
  5. Μπορείτε να αιτιολογήσετε την πρακτική σας περί προμηθειών μέσω αντιπροσώπων και όχι δια διακρατικών συμφωνιών σύμφωνα με την μέχρι τότε τακτική των Ενόπλων Δυνάμεων;
  6. Πριν από εσάς, οι προμήθειες βαρέων οπλικών συστημάτων εγένοντο με βάση το Π.Δ. 284/89 και εξακολουθεί να είναι η κύρια μέθοδος προμηθειών, δεδομένου ότι τα «βαρέα οπλικά συστήματα» δεν αποτελούν εμπόρευμα δίκην «πατάτας» αλλά το κύριο μέσον «πολιτικοστρατιωτικής διπλωματίας» μέσω της οποίας ελέγχεται και κατανέμεται η «Γεωστρατηγική δυναμική» της κάθε περιοχής. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο τρόπος ενεργείας σας εστέρησε αυτό το πλεονέκτημα από την πατρίδα και το παρέδωσε στα χέρια των, συνήθως απάτριδων, εμπόρων οπλικών συστημάτων. Εσείς τι λέτε γι’ αυτό; Για θυμηθείτε, αν θέλετε, την ιστορία της αποκτήσεως του πολεμικού ΑΒΕΡΩΦ; Για θυμηθείτε πως επηρεάσθηκαν οι πολεμικές επιχειρήσεις υπέρ της πατρίδος από την απόκτηση ενός και μόνον ικανού πολεμικού πλοίου; Δεν ισχυρίζομαι ότι η φιλαργυρία σας εστέρησε στρατηγικά πλεονεκτήματα από την πατρίδα και έφερε σε δυσμενή θέση τους συμπατριώτες σας.
  7. Απορώ κ. Κάντα, πιστεύετε ότι με τα δισεκατομμύρια που διαθέσατε εξοπλίσατε τις ΕΔ με τα απαιτούμενα για την πατρίδα συστήματα (πχ των ευελίκτων δυνάμεων) προς αντιμετώπιση των απειλών ή προμηθευόσασταν βαρέα πανάκριβα συστήματα για διεξαγωγή άλλων μορφών αγώνος ασχέτως προς τους αναμενόμενους;
Δεν ισχυρίζομαι ότι με τις πράξεις σας έχετε ατιμωθεί και ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων εξευτελιστεί, σας υπενθυμίζω όμως ότι η ατίμωση των Σαμουράι είχε συγκεκριμένο τρόπο τελετουργικού καθαρμού.
Δεν ισχυρίζομαι ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα σας καταδικάσει, είμαι όμως σίγουρος ότι, αργά ή γρήγορα, θα αποδώσει τα δέοντα προς πάσα κατεύθυνση παρά τα Κάντια Άσματα.
Κ. Αντώνη Κάντα,
  • Δεν ισχυρίζομαι ότι προδώσατε την πατρίδα όπως οι χρηματοδοτηθέντες Εφιάλτης και Ιούδας, σας υπενθυμίζω όμως ότι συμφώνως προς τον Ιούλιον Καίσαρα και τον Πλούταρχο «την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν, τον προδότην ουδείς».
  • Δεν ισχυρίζομαι ότι κάνατε λάθη όπως όλοι μας.
  • Δεν ισχυρίζομαι ότι, μολονότι ανώτατος αξιωματικός, είσθε επίορκος.
  • Τέλος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την πρόσφατη πράξη καθαρμού του ειδικού φρουρού ο οποίος, εις ακούσιον ατύχημα, αφαίρεσε την ζωή συνανθρώπου μας. Εσείς που, καθ΄ ομολογίαν σας, βλάψατε όλους τους Έλληνες, περιορίζεσθε εις δημιουργίαν αχλής; Σας υπενθυμίζεται όμως ότι χιλιάδες συμπατριωτών κατέστησαν αυτόχειρες συνεπεία της επιπεσούσης, και λόγω των λαδωμάτων, κατάρας επί της πατρίδος.
Προς τον κ. ΥΕΘΑ
Ως τελευταίο, πλην καίριο θέμα από εποχής Κάντα, άφησα την, κατά φήμες, αμαρτωλή, όχι βέβαια ότι το ισχυρίζομαι, ιστορία των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων. Και τι δεν έχει δει το φως της δημοσιότητος σχετικά με αυτή την υπόθεση.
Ερωτήματα
  • Τί σας δεσμεύει, τί σας κωλύει κ. Αβραμόπουλε, κ. ΥΕΘΑ, και δεν διαλύετε την ΓΔΕ αύριο;
  • Δεν σας αρκούν τα όσα έχουν, μέχρι σήμερον διαπιστωθεί, εκ της δράσεως αυτής της υπηρεσίας;
  • Γιατί τέτοια κωλυσιεργία στην εκκαθάριση των εκκρεμούντων υποθέσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων;
  • Οι αντιπρόσωποι εταιρειών που αποδεδειγμένως λάδωσαν θα συνεχίσουν να μετέχουν στις διαδικασίες προμήθειας;
  • Γιατί παρανομείτε και δεν εφαρμόζετε, επί τέλους, τον νόμο περί ισόβιου αποκλεισμού των ανωτέρω εταιρειών, όπως ζητά και ο τελευταίος Έλληνας;
  • Δεν σέβεστε τους συμπατριώτες σας, τις θυσίες τους, τις ουρές για μια μπουκιά ψωμί που έχουν δημιουργηθεί;
  • Τι σέβεστε κ. Αβραμόπουλε; Μόνον το πολιτικό μέλλον σας;
Προτάσεις
  • άμεσο κλείσιμο της ΓΔΕ, ως μεγάλη μεταρρυθμιστική πράξη,
  • επαναφορά των Πινάκων Οργανώσεως του ΥΕΘΑ όπως ήταν προ του 1995, μεταβατικά,
  • άμεση έναρξη μελέτης νέου συστήματος προμηθειών που να καλύπτει όλα τα Υπουργεία, όπως συμβαίνει σε χώρες που σέβονται την υπόστασή τους. Σας γνωρίζετε ότι κατά την θητεία μου στο ΓΕΕΘΑ, 1985-1989, μου είχε ανατεθεί και συνετάχθη σχετική μελέτη η οποία, βεβαίως, και ετέθη στο αρχείο, ως αποκλείουσα ατιμίες,
  • δια νόμου απαγόρευση συμβάσεων εξοπλιστικών δι’ αντιπροσώπων,
  • ενεργήσατε ως ΥΕΘΑ και όχι ως διπλωμάτης.
Ιωάννης Καραδημητρόπουλος
Μόνιμος κάτοικος Γαλλίας
Σχης ε.α.
Τέως Δντής Ευρωπαϊκής Τεχνικής Ομάδος ΣΕΝΓΚΕΝ
Τέως υπάλληλος Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ενώσεως


Σχόλια