Οριστικά καταδικάστηκε το πρωτοπαλλήκαρο Σημίτη..

Οριστικά καταδικάστηκε το πρωτοπαλλήκαρο ΣημίτηΤην ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή που είχε επιβληθεί από το εφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργό και πρωτοπαλλήκαρο του Σημίτη, Τάσο Μαντέλη, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες την περίοδο που είχε λάβει το ποσό των 450.000 μάρκων ως χορηγία της Siemens, επικύρωσε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απόφαση του εφετείου έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Επίσης κρίθηκε ότι η καταδικαστική απόφαση δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον απαραβίαστο κανόνα της δίκαιης δίκης όπως υποστήριζε ο κ. Μαντέλης.
Υπενθυμίζεται, ότι το Μάιο του 2010 ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ο Τάσος Μαντέλης κατέθεσε ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos». Κατά του ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών το ποσό των 450.000 μάρκων ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens.
Τώρα που η υπόθεση τελεσιδίκησε, τι θα γίνει με τη γερμανική εταιρία, σχετικά με τη συγκεκριμμένη υπόθεση, για την οποία αρνιόταν ευθύνες;

e-dragoumanos.eu

Σχόλια