Κοινοποιήθηκε καταγγελία κατά των εκλεγμένων Δήμου Καισαριανής και αυτοί απλά, δεν απαντούν….

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ  — «Υπεράνω του νόμου» οι «αφέντες» του δήμου Καισαριανής, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ΑΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ και γιατί δεν ανάρτησαν τις δηλώσεις τους!!!

  — Του Τ. Αλεξανδρόπουλου
  — Εβδομήντα πέντε δήμαρχοι ελέγχονται από την Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» για διάφορες παραβάσεις, ενώ 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παραπέμφθηκαν από την Αρχή στον αρμόδιο εισαγγελέα, μέσα στο 2013, καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία. Το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στο γενικό του πλαίσιο, αφορά και τον δήμο Καισαριανής. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπόχρεων, ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ, δεν έχουν αναρτήσει δηλώσεις. Το ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, όπως είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο, δεν είναι γνωστό.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τους έστειλε επιστολή, με ημερομηνία 30.12.2013 και τους ζητάει απαντήσεις για την εφαρμογή ή όχι των νόμων.
Μέχρι χτες, 18 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12.30’, οι «πολιτικοί παράγοντες» του δήμου Καισαριανής δεν είχαν απαντήσει στο έγγραφο…
Σιγά μην απαντούσαν…
Το «σύστημα» δουλεύει ρολόι τρία χρόνια τώρα… Θα το τραινάρουν όσο μπορούν, ώστε να περάσουν οι εκλογές και μετά «βλέπουμε»… Όπως έκαναν και στο θέμα του δημοτικού σταδίου… Εκτός ΑΝ…
Εκτός ΑΝ κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ήδη στις λίστες της διερεύνησης της Αρχής.
Γιατί η Αρχή έχει φροντίσει να θωρακίσει, όσο είναι δυνατόν, τη διαδικασία. Από το 2011 οι κατά τομέα αρμόδιοι υποβάλουν στην Αρχή καταστάσεις υπόχρεων σε υποβολή δήλωσης. Δείτε εδώ:

Πως εφαρμόζεται η όποια διαδικασία δεν είναι γνωστό. Πάντως, επειδή ο πολίτης έχει ακέραιο το δικαίωμα του ελέγχου όσων διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και τη δημόσια περιουσία, με κάθε μορφή, η υπόθεση των δηλώσεων θα διαλευκανθεί, με κάθε νόμιμο τρόπο.
Φυσικά, σε όλες τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στον αρχικό νόμο, δεν αναφέρεται πουθενά ότι ένας υπόχρεος υποβολής δήλωσης μπορεί να αναρτά… εκκαθαριστικά αντί δήλωσης.. Πολύ περισσότερο όταν δεν έχει διευκρινιστεί ΑΝ έχει υποβληθεί δήλωση, ή μάλλον δηλώσεις. ΘΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ. Γιατί επικεφαλής της Αρχής είναι Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν είναι κάποιος «επιτετραμμένος» της Ιπποκράτους ή της Χαριλάου Τρικούπη…
Αναρτήθηκε από kessariani-vironas.gr
ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ Ο νόμος προβλέπει ρητά (και ξερά και ξεκάθαρα) τη συμπλήρωση και υποβολή ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (ανεξαρτήτως αν υπάρχουν μεταβολές) του Ειδικού Εντύπου Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης και όχι… εκκαθαριστικό εφορίας.

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/45732

Σχόλια