Νέα απάτη με ΜΚΟ εθελοντικής δασοπυρόσβεσης - Είχαν πάρει δωρεά και από τον Φούχτελ

Νέα απάτη με ΜΚΟ εθελοντικής δασοπυρόσβεσης - Είχαν πάρει δωρεά και από τον ΦούχτελΥπόθεση απάτης ύψους 2.400.000 από το διοικητικό συμβούλιο της Εθελοντικής Οργάνωσης Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα η οργάνωση είχε δεχθεί και δωρεές (πυροσβεστικά οχήματα) του Γιόακιμ Φούχτελ, του διορισθέντος από την Αγκελα Μέρκελ ως επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.


Στην υπόθεση εμπλέκεται το διοικητικό συμβούλιο της Εθελοντικής Οργάνωσης (πρόεδρος Νίκος Σαχινίδης), ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη, ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η έδρα της Οργάνωσης ήταν στη Θεσσαλονίκη και όπως έγινε γνωστό , έπαιρνε χρήματα από δήμους προκειμένου να προσφέρει πυροσβεστικό έργο και αναδασώσεις αλλά τα χρήματα, τελικά, κατέληγαν σε διάφορες τσέπες.
Τα οχήματα που διέθετε δεν είχαν πινακίδες κυκλοφορίας,δεν ήταν ασφαλισμένα και, γενικώς, δεν είχαν πιστοποιητικά για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυρόσβεση με ασφάλεια.
Νέα απάτη με ΜΚΟ εθελοντικής δασοπυρόσβεσης - Είχαν πάρει δωρεά και από τον Φούχτελ Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για την υπόθεση, αναφέρεται ότι «σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των τριών (3) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εθελοντικής Οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της».
Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, από το 2000 ως και σήμερα, πήραν περισσότερα από 2.500.000 ευρώ, παρουσιάζοντας σε δημάρχους, μέλη δημοτικών συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις ψεύτικη εικόνα σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών.
Την ίδια ψεύτικη εικόνα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, παρουσίαζαν και για τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους δήμους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα οχήματα που διέθετε η Οργάνωση της είχαν παραχωρηθεί με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για παλιά μεταχειρισμένα οχήματα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί και δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και σε κάθε περίπτωση δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Οργάνωσης, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αξιωματούχους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ποινικής διερεύνησης και αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
ethnos.gr 

Y.Γ
Για δείτε ποιος είναι αυτός ο τύπος ....ο Σαχινίδης...
Πανταχού παρών...
(http://thessbomb.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6044.html)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΥΧΤΕΛ - ΤΣΑΜΑΣΛΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ Β΄ ΚΤΕΟ

Επίσκεψη στην περιοχή του παλιού Β’ ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιοακίμ Φούχτελ και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, συνοδευόμενοι από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης Ιωάννη Παγώνη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Τουλίκα και τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο Γεώργιο Παυλίδη.

Σκοπός της επίσκεψης των κυρίων Φούχτελ και Τσαμασλή στο χώρο ήταν να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και, στο πλαίσιο αυτό, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τα κατάλληλα οχήματα.

Ο κ. Φούχτελ ζήτησε να ενημερωθεί για το πλαίσιο λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα και, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθεί για το θέμα ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς Γερμανίας και Ελλάδας, παρουσία Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

Παράλληλα, ο κ. Φούχτελ εξέφρασε την πραγματική του θέληση να ενισχύσει το πυροσβεστικό σώμα, καθώς και άλλες υπηρεσίες εμπλεκόμενες με θέματα πολιτικής προστασίας, με την παραχώρηση δωρεάν οχημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαμασλής υποσχέθηκε να παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο για χρήση και αξιοποίηση τέτοιου είδους οχημάτων.

Ιδιαίτερη συνεργασία είχε ο κ. Φούχτελ με τον κ. Παυλίδη, ο οποίος του ανέλυσε το σύστημα λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα γενικότερα.



 



Σχόλια

  1. Απάτη – από ΜΚΟ σε βάρος του δημοσίου.- ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS

    http://fckdupathens.wordpress.com/2014/02/20/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%BA%CE%BF-actup/

    http://fckdupathens.wordpress.com/the-truth-actup-greece/

    http://fckdupathens.wordpress.com/2010/09/29/so-whats-fckdup-about-keelpno-keel-then/

    http://fckdupathens.wordpress.com/2013/05/01/lies-cover-ups-and-censoring-the-truth-welcome-to-the-greek-hivaids-sector/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.