Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΚΤ κατέχει ελληνικά ομολόγα αξίας 25,4 δισ. ευρώ

Αγόρασε τα ομόλογα στο απόγειο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη μαζί με ιρλανδικά, ισπανικά, ιταλικά και πορτογαλικά ομόλογα - Θα τα διακρατήσει στο χαρτοφυλάκιό της για άλλα τέσσερα χρόνια κατά μέσο όρο

Ελληνικά ομολόγα λογιστικής αξίας (book value) 25,4 δισ. ευρώ κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κεντρική τράπεζα την Πέμπτη.

Η ΕΚΤ αγόρασε τα ομόλογα στο απόγειο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, στο πλαίσιο του προγράμματος Securities Markets Programme (SMP), μαζί με ιρλανδικά, ισπανικά, ιταλικά και πορτογαλικά ομόλογα.

Η κεντρική τράπεζα θα διακρατήσει τα ομόλογα αυτά στο χαρτοφυλάκιό της για άλλα τέσσερα χρόνια κατά μέσο όρο. Η ΕΚΤ δεν γνωστοποίησε το κόστος για την αγορά αυτών των ομολόγων, τα οποία διακρατεί μέχρι τη λήξη τους.

Το πρόγραμμα SMP έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012 και αντικαταστάθηκε από το λεγόμενο πρόγραμμα OMT.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.