ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ..ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Οι Έλληνες που διαβιούν σε χώρες της Ε.Ε έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στην περιφέρεια εξωτερικού όπως δικαίωμα ψήφου έχουν και οι Έλληνες που θα βρίσκονται σε χώρα της Ε.Ε την ημέρα της ψηφοφορίας για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η ψηφοφορία θα γίνει το Σάββατο 24/5//2014. Πόσοι όμως από τους ομογενείς συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους; Στις Ευρωεκλογές του 2009 λιγότεροι από 30,000 Έλληνες έλαβαν μέρος σε αυτή τη διαδικασία, ενώ οι Έλληνες που ζουν σε χώρες της Ε.Ε ξεπερνούν τις 600,000. Στις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν, αναφέρετε μεταξύ άλλων πως οι Έλληνες που ζουν σε κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να επικυρώσουν την αίτησή τους προσκομίζοντας αντίγραφα στην κοντινότερη Προξενική Αρχή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Μεγάλης Βρετανίας έχουν γίνει δέκτες παραπόνων από ομογενείς για αυτή τη διαδικασία. Τι ακριβώς ζητάει το Υπουργείο; Ζητάει ουσιαστικά από τους ομογενείς να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους και πολλοί από αυτούς να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για μια απλή επικύρωση του γνησίου της υπογραφής. Δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό σε μερικούς μήνες, όταν θα κάνουν αυτό το ταξίδι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα; Εκτός του χρόνου που πρέπει να αφιερώσει ο κάθε Έλληνας, τίθεται και το θέμα υψηλού κόστους για αυτές τις μετακινήσεις. Κατανοούμε ότι αυτή ήταν η πεπατημένη όλα αυτά τα χρόνια αλλά η ταλαιπωρία είναι πρωτοφανής και εν μέρει ίσως αντικατοπτρίζει τον μικρό αριθμό εγγεγραμμένων σε χώρες της Ε.Ε.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Μεγάλης Βρετανίας ζητάμε να υπάρξει μια εναλλακτική διαδικασία επικύρωσης που θα καθιστούσε αυτή τη διαδικασία λιγότερο χρονοβόρα και θα επέτρεπε σε μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων να λάβουν μέρος σε αυτές τις Ευρωεκλογές. Ζητάμε από το Υπουργείο αλλά και από τις κατά τόπου Πρεσβευτικές και οι Προξενικές αρχές να προχωρήσουν σε αλλαγές ως προς την μέθοδο επικύρωσης ούτως ώστε να καταστεί δυνατόν στους Έλληνες της ομογένειας να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.


Ανεξάρτητοι Έλληνες Μεγάλης Βρετανίας - Independent Hellenes of Great Britain

Website: www.aneksartitoiellinesuk.wordpress.com

Σχόλια