Μας κάνουν πλάκα με τις αποδείξεις – Τώρα σκέφτονται να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς

- Εξετάζεται ακόμη και απαλλαγή των συνταξιούχων από τις αποδείξεις
- Τελικά δεν θα ισχύσει το μέτρων με τις μειωμένες κατά 50% αξίες των αποδείξεων
- Καμία οριστική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών σε νευρική κρίση οι φορολογούμενοι
Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο σχετικά με τις αποδείξεις.
Πρώτα ήρθε η ...
έμπνευση να μην ισχύουν οι αποδείξεις από super market και βενζινάδικα, αλλά μισθωτοί και συνταξιούχοι να πρέπει να συγκεντρώσουν μόνο το 10% του εισοδήματός τους.
Ύστερα είδαν ότι χωρίς ΔΕΚΟ, super market και καύσιμα θα είναι αδύνατο οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν το ποσό και σκέφτηκαν τελικά από τρόφιμα και καύσιμα να ισχύουν οι αποδείξεις, αλλά στο 50% της αξίας τους.
Πρόταση να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι
Τώρα όμως φαίνεται ότι και αυτό το σενάριο πάει περίπατο.Τα προβλήματα όμως παραμένουν και έτσι έπεσε πρόταση ακόμη και για εξαίρεση των συνταξιούχων από τη συλλογή αποδείξεων.
Είναι μια πρόταση που υπάρχει ακόμη, ωστόσο πολύ δύσκολα θα γίνει και πράξει.
Με την αναβλητικότητα που χαρακτηρίζει το οικονομικό επιτελείο σε αυτόν τον τομέα όλα δείχνουν ότι για ακόμη μια φορά θα ακολουθηθεί η γνωστή κλασική συνταγή της Ελλάδας.Θα επιστρέψουμε, παρά τις εξαγγελίες, στο παλιό καθεστώς.
Οι καθυστερήσεις φέρνουν ... επιστροφή στο παλιό σύστημα
Η επικρατέστερη πρόταση πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μην αλλάξει τίποτα. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλαδή αντί του 10% να πρέπει να συγκεντρώσουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις και να ισχύουν αυτές που ίσχυαν και το 2013.Πάντως όπως λέγεται, μένει να αποδειχθεί κιόλας, μέσα στις επόμενες ημέρες με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, ο τρόπος επιμερισμού των αποδείξεων μεταξύ των συζύγων, οι κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται.

Σχόλια

  1. ελεος πια με αυτο το μπαχαλο των αποδειξεων.!! τοση ανικανοτητα , τοση ΗΛΗΘΙΠΟΤΗΤΑ ΘΕΕ πωσ την αντεχεις. τοσο πολυ αχρηστοι μας κυβερνουμνκαι θελουν να μας σωσουν απο πολυ ποιο δυσκολα προβληματ α. πως να τους εμπιστευτουμε ? φωτισε μας και προφυλαξε μας απο το χειροτερο οι εκλογες ειναι πολυ κοντα .θα τους στιλουμε στο δια@@@@@@?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντι κάποιοι να τα βάζουν με τις αποδείξεις, ας τα βάλουν καλύτερα με όλα αυτά τα λαμόγια που δεν κόβουν αποδείξεις και κλέβουν τόσο το κράτος με την μη απόδοση του ΦΠΑ αλλά και εμάς που εισπράττουν για δικό τους όφελος αυτό που δεν τους ανήκει. Οσο για αυτούς τους αγανακτισμένους που εύκολα διαολοστέλνους τους πάντες, τους προκαλώ να μας δώσουν τις προτάσεις τους για την αποφυγή αυτής της διπλής κλοπής αντί να φωνασκούν απλά και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.