Τέρενς Κουϊκ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ακούγοντας τη φωνή των τοπικών κοινωνιών, θα επιμείνουμε στον χωροταξικό νησιωτικό επανασχεδιασμό

«Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ, ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ»
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και την Επτάνησο, συμμετείχε σήμερα (22.01.2014) στις εργασίες της Επιτροπής της Βουλής για την Δημόσια Διοίκηση, με σκοπό να συσταθεί Υποεπιτροπή για την εξέταση και θεραπεία προβλημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που απορρέουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη.


Η ομιλία του Τέρενς Κουίκ, εστιάστηκε αποκλειστικά στο μείζον θέμα του Καλλικρατικού χωροταξικού επανασχεδιασμού, που αφορά τους μεγάλους νησιωτικούς Δήμους Λέσβο, Κέρκυρα, Ρόδο, Σάμο και Κεφαλονιά.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Το θέμα του Καλλικρατικού χωροταξικού επανασχεδιασμού στα πέντε μεγάλα νησιά, θα μπορούσε να έχει ήδη επιλυθεί. Υπάρχει η θέληση του Υπουργείου Εσωτερικών. Υπάρχει και η δεδομένη βούληση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δυστυχώς, όμως δεν το επιτρέπει η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ να την εκβιάζει, αρνούμενο να ξεφύγει από το πρωτοφανείς Δόγμα Ραγκούση «Κάθε νησί και ένας Δήμος».

Εξήγησα στον κ. Μιχελάκη, ότι μπροστά στον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να θυσιάζει πέντε τεράστια νησιά, από τα οποία η Λέσβος και μόνο, ισούται σε έκταση με την Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κάτι ακόμα.

Η τακτική του να δημιουργηθεί μια Υποεπιτροπή στη Βουλή, που θα δώσει τελικές λύσεις, είναι χρονοβόρες και με ρυθμούς ΠΑΣΟΚ, δεν θα προλάβει τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εξάλλου μία τέτοια συζήτηση σε Υποεπιτροπή θα ανοίξει την πελατειακή όρεξη Βουλευτών ηπειρωτικών περιοχών, που θα ζητήσουν επανασχεδιασμούς στα μέρη τους, με αποτέλεσμα να οδηγούμεθα σε πανελλαδικούς εμφυλίους.

Υπενθύμισα στον κ. Μιχελάκη, την μεταστροφή του κ. Νίκου Σηφουνάκη, οποίος τότε είχε υπερψηφίσει με θετικά λόγια τον Νόμο Ραγκούση και τώρα είναι υπέρ της αλλαγής του.

Του υπενθύμισα επίσης ότι και στην Κέρκυρα, η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, που αντιδρούσε στις αλλαγές, έβγαλε πολύ πρόσφατα ανακοίνωση και ζητά επανασχεδιασμό.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ακούγοντας τη φωνή των τοπικών κοινωνιών, θα επιμείνουμε στον χωροταξικό νησιωτικό επανασχεδιασμό.

Το τελειωμένο και διαλυμένο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνά άλλο υπό την μέγιστη κάλυψη και προστασία της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά».


Σχόλια