ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ» ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Ή ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» Ή «ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ» ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ
ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ»
Θέμα διερεύνησης αντισυνταγματικής συμπεριφοράς Ελλήνων μουσουλμάνων Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και διερεύνησης αν καταπατούν ή όχι τον όρκο τους στη Βουλή των Ελλήνων, θέτει με Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, επικαλούμενος δημοσιεύματα, φωτογραφικά ντοκουμέντα και βίντεο, (πανεύκολα να βρεθούν και με απλά κτυπήματα στο google), αυτοί οι βουλευτές, όπως και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συμμετέχουν σε δράσεις και στην Θράκη, αλλά και στην Τουρκία, φωτογραφιζόμενοι με φόντο την «πράσινη σημαία» και συνεργαζόμενοι με διάφορους «Τουρκικούς Συλλόγους ή Ενώσεις της Δυτικής Θράκης» ή σε Επιτροπές που αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στην «Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης», κατά παράβαση και της Συνθήκης της Λωζάνης.

Την οποία, μάλιστα, Συνθήκη της Λωζάνης, προσπαθούν να θέσουν σε αμφισβήτηση, όπως συνέβη πρόσφατα με διήμερο Συνέδριο στη Κομοτηνή που διοργάνωσε το γνωστό δίδυμο Δραγώνα - Φραγκουδάκη, με την συνδρομή του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13.10.2013, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ είχε εκδώσει Δελτίου Τύπου, με σειρά αντίστοιχων δημοσίων ερωτημάτων που επέβαλε προς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς να πάρει απάντηση.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Τέρενς Κουίκ, αλλά (υπενθυμητικά) και το αναπάντητο Δελτίο Τύπου.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΘΕΜΑ: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Κύριοι Υπουργοί,

Απορώ με τη σιωπή σας.

Απορώ με την αδράνειά σας σε πράξεις Βουλευτών, αλλά και στελεχών των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που χρήζουν διερεύνησης εάν είναι εναντίον του Συντάγματος και εάν συνιστούν αντεθνικές συμπεριφορές.

Απορώ, ακόμα περισσότερο, για την ύποπτη ανοχή σας κυρίως για Βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, που προκαλούν με τις συμπεριφορές τους στην περιοχή της Θράκης, ξεπερνώντας κάθε κόκκινη γραμμή εθνικού συμφέροντος.

Ως πότε οι συναρμόδιοι Υπουργοί, αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν θα αντιδράτε στην συμπεριφορά των Βουλευτών εκείνων που φωτογραφίζονται κάτω από την «πράσινη σημαία» και πατρονάρουν τις διάφορες «τουρκικές Ενώσεις ή Σωματεία ή Επιτροπές της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», που επιδοτεί με δεκάδες εκατομμύρια η Άγκυρα, μέσω του Προξενείου της στη Κομοτηνή.

Αυτοί οι Βουλευτές έδωσαν όρκο στο Ελληνικό Σύνταγμα και στην Ελληνική Σημαία, αν δεν κάνω λάθος. Και σας διαβεβαιώ, ότι καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν τον έδωσαν στο Κοράνι, όπως εγώ με το χέρι στο Ευαγγέλιο, αφού η Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρεται με σαφήνεια και απολυτότητα σε ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.

Μου φαίνεται αδιανόητο τα Υπουργεία σας να μην έχουν Υπηρεσίες έστω και αποδελτίωσης των ΜΜΕ της Θράκης, που κάθε τόσο δημοσιεύουν, μεταδίδουν ή αναρτούν (και μάλιστα με φωτογραφικά και μαγνητοσκοπημένα τεκμήρια) αυτές τις απαράδεκτες δράσεις Ελλήνων μουσουλμάνων Βουλευτών.

Οφείλω να σας ενημερώσω, ότι στις 13.10.2013, εξέδωσα Δελτίο Τύπου, απευθύνοντας (γι αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα), δημόσιες ερωτήσεις τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά απάντηση δεν έλαβα ούτε από τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ούτε από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ούτε από τους αρμόδιους Τομεάρχες τους. (Για την ιστορία σας επισυνάπτω το εν λόγω Δ.Τ).

Διευκρινίζω ότι την παρούσα Ερώτησή μου την καταθέτω και στο Υπουργείο Εξωτερικών, διότι το «ανακάτεμα» και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται στην Θράκη, με διάφορες μεθοδεύσεις, ξεπερνά ένα αυστηρό εσωτερικό ζήτημα της χώρας μας και ανάγεται πλέον και σε ζήτημα αυστηρής γλώσσας και προειδοποίησης προς το τουρκικό ΥΠΕΞ, αφού είναι φωτεινότερος του ήλιου, ο διεισδυτικός και αντεθνικός ρόλος του Προξενείου της Κομοτηνής.

Κατόπιν αυτών, σας ερωτώ κ.κ. Υπουργοί:

  1. Πώς κρίνετε την συμμετοχή των Ελλήνων μουσουλμάνων Βουλευτών σε δράσεις που δεν συνάδουν με τον όρκο τους στο Ελληνικό Σύνταγμα και την Ελληνική Σημαία;
  2. Πώς κρίνετε τις συμπεριφορές των εν λόγω Βουλευτών, σε σχέση με τα προβλεπόμενα της Συνθήκης της Λωζάνης;
  3. Σε ποιές ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, ώστε να τελειώνει αυτή η ιστορία με εκείνους τους Βουλευτές ή ακόμα και τα στελέχη των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που ξεπερνούν κατά πολύ τις εθνικές κόκκινες γραμμές;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Σας επισυνάπτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσα στις 13.10.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

«ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΝ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥΣ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του ευθύνη τη Θράκη, κυρίως για τα εθνικά θέματα που την απασχολούν, έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα με μεγάλη μου έκπληξη, διάβασα το εξής δημοσίευμα:

«Μεγάλο πολιτικό θέμα έχει προκύψει με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν πρώτα-πρώτα στη λίστα των μελών της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης-ΣΕΤΜΔΘ», που ζητά να ξαναγραφεί η Ελληνική Ιστορία και να μη γίνονται αναφορές στις τουρκικές φρικαλεότητες στη Σμύρνη το ’22, για χάρη της… ελληνοτουρκικής φιλίας.

Η τουρκική εκδοχή της ιστοσελίδας είναι πιο ενημερωμένη καθώς στην κορυφή της λίστας εμφανίζονται τα ονόματα των βουλευτών

Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης – ΠΑΣΟΚ),
Αϊχάν Καραγιουσούφ (Ροδόπης – ΣΥΡΙΖΑ) και
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης – ΣΥΡΙΖΑ).

Αντίθετα, η ελληνική «βερσιόν» της ιστοσελίδας δεν ανανεώνεται (όπως φαίνεται) τόσο τακτικά, με αποτέλεσμα στην κατηγορία των μελών να εμφανίζονται τα ονόματα του πρώην βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή και του επανεκλεγέντα Αχμέτ Χατζηοσμάν.

(το κείμενο από Ε.Τ και http://nyxtobaths.blogspot.com/2012/08/blog-post_7512.html#more)».

Περιμένω από τα δύο Κόμματα, να πάρουν θέση για το δημοσίευμα και ως προς την ουσία του (αλλαγή της... ιστορίας μας!) και ως προς την εμπλοκή των Βουλευτών τους, αν αληθεύει.

Με την ευκαιρία ερωτώ ποιά θέση παίρνουν τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις διάφορες αυτοαποκαλούμενες «Τουρκικές Ενώσεις ή Σωματεία Δυτικής Θράκης».

Όπως επίσης ποιά θέση παίρνουν, όταν Βουλευτές, Πολιτευτές ή κομματικά τους στελέχη, μετέχουν των δραστηριοτήτων των προαναφερομένων Ενώσεων ή Σωματείων και μάλιστα φωτογραφίζονται κάτω από την «πράσινη σημαία».

Θεωρώ περιττό να υπενθυμίσω την Συνθήκη της Λωζάνης και τον όρκο των 300 Βουλευτών στο Σύνταγμα της πατρίδας μας».


Σχόλια