Οι τουριστικοί φορείς Κρήτης αναλαμβάνουν τα αεροδρόμια Κρήτης....

Φοβούμενοι οι τουριστικοί φορείς Κρήτης την επανάληψη του μοντέλου ιδιοκτησίας και  διαχείρισης του αεροδρομίου Αθηνών, τα ακριβά κόστη του οποίου έχουν λειτουργήσει αρνητικά για τον τουρισμό της Αθήνας, προχωρούν στην σύσταση κοινοπραξίας  σκοπός της οποίας θα είναι η συμμετοχή της με πλειοψηφικό ποσοστό στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων Ηρακλείου Χανίων.
Η προσπάθεια αυτή των τουριστικών φορέων Κρήτης εφόσον ολοκληρωθεί,
βάζει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης σε νέες βάσεις , λύνοντας οριστικά το κύριο εμπόδιο της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού που ήταν ο κορεσμός των αεροδρομίων, ιδικά του αεροδρομίου Ηρακλείου.
Υπάρχουν προτάσεις προς επεξεργασία ακόμη και για την συμμετοχή της συγκεκριμένης κοινοπραξίας στην κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Όλα δείχνουν ότι η Κρήτη μπορεί να διπλασιάσει τον όγκο της τουριστικής βιομηχανίας τα επόμενα δέκα - είκοσι χρόνια, υπό την προϋπόθεση να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές πρόσβασης πάνω στο νησί.
Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία οι παγκόσμιοι οικονομικοί παίχτες γνωρίζουν ότι είναι προτιμότερο να ελέγχει κάποιος τα αεροδρόμια και τους δρόμους, παρά να επενδύσει σε ξενοδοχεία ή βιομηχανίες και αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν οι πανέξυπνοι κρητικοί και σπεύδουν οι ίδιοι να πάρουν τα κλειδιά (αεροδρόμια)  της οικονομίας του νησιού στα χέρια τους.
θα ήταν ευχής έργο αν παρόμοιες κοινοπρακτικές επιχειρηματικές κινήσεις υπήρχαν και από άλλα τουριστικά νησιά και σε άλλους τομείς των υποδομών όπως είναι οι μαρίνες πχ.
Στις μέρες μας ο οικονομικός πατριωτισμός είναι αυτός που θα βγάλει την Ελλάδα  από την κρίση, γιατί δεν έχει σημασία  που παράγεται ένας τζίρος, σημασία έχει που καταλήγει τελικά αυτός ο τζίρος.
Οι ξένες επενδύσεις είναι καλές, μόνο όταν δημιουργούν έναν νέο προϊόν, όταν όμως γίνονται σε σούπερ μάρκετ δρόμους αεροδρόμια, απλά επιταχύνουν την πτώχευση την οικονομίας αφαιρώντας της το ρευστό.  
Λέτε να είμαι ψεύτης;
Κακόβουλος πάντων δεν είμαι.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια