Τα εξοπλιστικά 1997 Σημίτη – Τσοχατζόπουλου σε ολοκληρωτικό οργασμό με μπόχα μίζας….

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ 1997 - 2 

 — Στην κρίσιμη συνεδρίαση του KYΣEA στις 19.11.1997 ….»είχε προγραμματισθεί» αγορά εξοπλισμού αξίας 2,5 τρις δρχ. ( = 6,4 δις ECU)!
(Που θα έβρισκαν τα λεφτά τα ΠΑΣΟΚοειδή(;) ….θα το δούμε σε επόμενη ανάρτηση)
Aμυντικοί εξοπλισμοί 2,5 τρισ.

  — Επιταχύνεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα
Άμεση προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων και αεροσκαφών.
Στοίβες οι φάκελοι των εξοπλιστικών  ….είχαν «πέσει» τα χέρια των αξιωματικών ρουτίνας να τους πηγαινοφέρνουν ….στο ΚΥΣΕΑ (πρώτη φωτο)
Όπως εύστοχα σημειώνει εδώ ο συντάκτης ….»Πρώτον υπήρχε(;) οικονομικός ορθολογισμός -και σεβασμός του ιδρώτα του Ελληνικού λαού-με όλα αυτά τα μεγέθη των εξοπλιστικών ….και δεύτερον υπήρχε(;)  επεξεργασμένη επιχειρησιακή-στρατηγική διάταξης για την αξιοποίηση  όλου αυτού του υλικού …. και τρίτον -λέμε εμείς τώρα- ποιος δημοσιογραφικός νους θα μπορούσε -τότε- να διανοηθεί ….για το μέγεθος του μιζαρίσματος, των ΠΑΣΟΚοειδών του Σημίτη!
Ναι!  Τελικά αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι…. «Είμαστε μια χώρα με διεφθαρμένους και εξευτελισμένους, τους περισσότερους- πολιτικούς»! 

   — ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ: «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» 20.11.1997

  — Συμβάσεις για την προμήθεια οπλικών συστημάτων συνολικού ύψους 2,5 τρισ. δρχ. θα έχουν υπογραφεί μέχρι το τέλος του 1998, ενώ μέχρι το τέλος του 1997 θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή συμβάσεις 450 δισ. δρχ. Το ύψος αυτό είναι πολλαπλάσιο του ύψους των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί κατά την τριετία 1993–96.   Παρουσιάζοντας τις χθεσινές αποφάσεις του KYΣEA, ο κ. Tσοχατζόπουλος επιβεβαίωσε πλήρως το προχθεσινό και χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ της «K» και για το εξοπλιστικό πρόγραμμα και για τη νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων. Δήλωσε ότι στο α” εξάμηνο του 1998 θα ολοκληρωθούν δύο κρίσιμες συμβάσεις. H πρώτη για την προμήθεια αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μεγάλου, μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, και η δεύτερη για τη νέα προμήθεια (περίπου 60) μαχητικών αεροσκαφών.
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ 1997 - 1O υπουργός Άμυνας είπε ότι η μεγάλη αντιαεροπορική ομπρέλα θα δημιουργηθεί με την προμήθεια αμερικανικών «Πάτριοτ» και ρωσικών S–300, ενώ η μεσαία ομπρέλα, με την αναβάθμιση των υπαρχόντων «Xοκ». H ελληνική αεροπορία πετάει τα αμερικανικά μαχητικά F–16 / BLOCK 60 και F–15E, το γαλλικό «Mιράζ 2000–5», το ρωσικό «Σουχόι» και το υπό κατασκευή τέταρτης γενιάς «Γιουροφάιτερ».
Πολιτικοί περιορισμοί δεν υπάρχουν αφού, όπως ανακοινώθηκε, οι HΠA αποδέσμευσαν την εξαγωγή στην Ελλάδα όλων των συζητoυμένων οπλικών τους συστημάτων.
Tο KYΣEA αποφάσισε ακόμα την παραμονή για ένα ακόμα χρόνο του κ. Tζογάνη στη θέση του αρχηγού ΓEEΘA. Επίσης, ενέκρινε την εισήγηση του υπουργού Άμυνας για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και οριστικοποίησε την ελληνική θέση για τη νέα δομή του NATO, η οποία μάλλον θα αποφασισθεί οριστικά στην υπουργική σύνοδο του NATO τον Δεκέμβριο. Για το θέμα αυτό ο στρατιωτικός διοικητής του NATO κ. Κλαρκ είχε χθες στην Αθήνα συνομιλίες με τους κ. Στεφανόπουλο, Tσοχατζόπουλο και Πάγκαλο. (περισσότερα στη συνημμένη σελ. 17 της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ» 20.11.1997 – δεύτερη ΦΩΤΟ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Γ.Δ.
http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/43905

Σχόλια