Δικάζεται σήμερα ο Μ. Λιάπης

Ενώπιον του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου οδηγείται την Πέμπτη για να δικαστεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες αυτοκίνητο.
Μετά τη σύλληψή του ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές.
Ο κ. Λιάπης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί σήμερα.

Ο κ. Λιάπης δήλωσε μετά τη σύλληψή του, ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο» και συνέχισε λέγοντας: «Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα... Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».
 
Με αφορμή το περιστατικό με τον κ. Λιάπη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.
 
newsroom enet

Σχόλια