Αποκλειστικό-Εισαγγελική παρέµβαση για να σωθούν οι περιπτεράδες


Οργανωμένο σχέδιο για την εξαφάνιση των περιπτερούχων – καπνοπωλών από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης.
O πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Αττικής κος. Γεώργιος Δούκας καταγγέλλει ΣΤΟ ΧΩΝΙ,πώς ακριβώς δρά το κύκλωμα των λαθρεμπόρων,καταγγέλει τους αρμόδιους υπουργούς και ζητά εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να προστατευθεί ο κλάδος τους, πως εφαρμόζεται στην πράξη και σιγά σιγά το οργανωμένο σχέδιο διαπλοκής από τα τρία συγκεκριμένα υπουργεία που αφορά 180 χιλιάδες εργαζόμενους που το 2009 έκανε τζίρο 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Γράφει η Χρυσάλκιστης Μπαλαμούτη

Ερώτηση: Πείτε μας λεπτομερώς πως εφαρμόζεται αυτό το σχέδιο εξόντωσης των περιπτερούχων.
Απάντηση:
Καταρχάς με θεσμικούς τρόπους και γίνομαι ποιο συγκεκριμένος. Τον Νοέμβριο του 2011 περάσανε ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα που διαμόρφωσε το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των καπνοβιομηχανιών, των υπεραγορών super market, καθώς και όσο και να ακούγεται παράξενο λαθρεμπόρων καπνικών.
 Σε αυτό υπάρχουν διατάξεις που ανοίξανε παράθυρα για να μπούνε τα καπνικά προϊόντα σε υπεραγορές super market αλλά και να εκμεταλλευτούν οι λαθρέμποροι καπνικών μέσω του internet εισαγωγή από χώρες της ευρωπαϊκής κοινότητας 50 κούτες τσιγάρα για προσωπική χρήση ο καθένας χωρίς φραγμό. Δηλαδή μια οικογένεια μπορεί να προμηθευτεί 200 κούτες, μέρος των οποίων μπορεί να τις πουλήσει, σε πολύ χαμηλή τιμή, αφού δεν επιβαρύνεται το κόστος με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, ο οποίος εισπράττεται στη χώρα απ’ όπου γίνεται η εισαγωγή π.χ. Γερμανία, Βέλγιο κ.λπ. 

Ερώτηση: Το υπουργείο εσωτερικών που ευθύνεται?

Απάντηση: Ο υπουργός εσωτερικών κος. Μιχελάκης πριν γίνει υπουργός ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηριχτές του κλάδου μας. Είχε δε υποβάλει και σχετική ερώτηση προς συναρμόδια υπουργεία για θέματα θεσμικά που απασχολούν μέχρι και τώρα τους περιπτερούχους όλης της χώρας. Δυστυχώς σήμερα παρά της επανηλημένες οχλήσεις μας για συνάντηση μαζί του κωφεύει… Ο λόγος που κωφεύει είναι ένας και μοναδικός. Έχουν βγει σχετικές αποφάσεις υπέρ των περιπτερούχων από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καθώς και από το Υπουργείο Υγείας. 
Ως ο καθύλην υπεύθυνος υπουργός που ελέγχει την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει βγάλει ακόμη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο προς την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να επιβάλει προς αυτήν εφαρμογή νόμων και διατάξεων. Σήμερα έχουμε το εξής τραγελαφικό οι δήμοι όλης της χώρας αυθαίρετα και παράνομα να βγάζουνε αποφάσεις σε βάρος των περιπτερούχων καπνοπωλών, να κόβουν δυσβάσταχτα πρόστιμα σε εμάς όταν οι νόμοι έχουν αλλάξει. Δηλαδή για να το διευκρινίσω. Το Υπουργείο Υγείας έχει βγάλει αποφάσεις που ο κάθε δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει έξτρα τετραγωνικά μέτρα κοινοχρήστου χώρου για τα περίπτερα.

 Οι δήμοι αντίθετα και παράνομα επιβάλουν χρέωση τετραγωνικών μέτρων και για τα κουβούκλια!!!(Οι δημοι θελουν να χρεωσουν στους ενοικιαστες αντι ιδιοκτητες-αναπηρους περιπτερων) Χρόνια τώρα οι δήμοι κρατούν με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις μια στάση φοροεισπρακτική εναντίων του κλάδου μας χωρίς να δίνουνε λογαριασμό σε κανέναν. Οι περισσότερες αποφάσεις τους είναι παράνομες και καταχριστικές διότι έτσι έχουν μάθει να ενεργούν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μας παρέχουν ύδρευση όπως ρητά ορίζει σχετική Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τοποθετηθεί ούτε μια χημική τουαλέτα αλλά και για λόγους υγιεινής ένας συνάδελφος να πλύνει τα χέρια του.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είναι καθ ολοκληρίαν υπεύθυνος σε ότι αφορά στην εφαρμογή και την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και πρόσφατη Διευκρινιστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας σε Σημεία που πωλούν δίχως σχετική άδεια καπνικών τα συγκεκριμένα προϊόντα. Έχουμε το εξής τραγελαφικό να συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Αντί τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να πάνε να ελέγξουν τους αντιπροσώπους καπνοβιομηχανιών (σημειωτέων στην Αττική είναι μόνο 15 εταιρείες) για παράνομη διάθεση καπνοβιομηχανικών προϊόντων πηγαίνουν στον κάθε άμοιρο ψιλικατζή καπνοπώλη και επιβάλουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Ερωτάτε λοιπόν ο κος. Μιχελάκςη αυτή η ευαισθησία γιατί δεν υπάρχει και για τα καταστήματα των θυγατρικών της Carrefour με την επωνυμία ΟΚ (δεν είναι υπεραγορές) ή γιατί κάνουν τα στραβά μάτια για την τοποθέτηση παρακαπνικών προϊόντων στα πολυκαταστήματα παιχνιδιών JUMBO όταν υπάρχει σχετική απόφαση από το 2010 που απαγορεύει την τοποθέτηση τέτοιων προϊόντων σε αυτά τα καταστήματα .

Ερώτηση: Που ευθύνεται το υπουργείο ανάπτυξης?

Απάντηση:
Τα πλοκάμια της διαπλοκής είναι παντού απλωμένα. Έχουμε καταγγείλει στο συγκεκριμένο υπουργείο, ότι έχουν δημιουργήσει μια επιτροπή περί καπνοβιομηχανικών προϊόντων. Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι άνευ αντικείμενου, παράνομη αλλά και τα μέλη αυτής άμεσα διαπλεκόμενοι με μεγάλα συμφέροντα. Αν κάποιος ανατρέξει στα βιογραφικά των συγκεκριμένων προσώπων κλειδιά που απαρτίζουν αυτήν την επιτροπή ότι είναι τέως μεγαλοστελέχη υπεραγορών super market και καπνοβιομηχανιών. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ?

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συνεργασία με τα μεγάλο συμφέροντα έχουν συμμετάσχει στη θεσμική θωράκιση των μεγαλοσυμφεροντων σε βάρος της μικρής λιανικής. Τους γνωρίζουμε και τους καταγγέλλουμε επώνυμα. Μυταράκης, Σκόρδας, Κομνηνός κλπ.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά στα υπουργεία… βάζουν άρωμα!!!

Ερώτηση: Τι γίνεται με το λαθρεμπόριο και τα ποσοστά κέρδους σας?

Απάντηση: Ας μιλήσουμε λοιπόν για φοροδιαφυγή… Ασκούν εκτεταμένο λαθρεμπόριο με το κόλπο της εξαγωγής και της παράνομης εισαγωγής εκατομ. πακέτων τσιγάρων κάθε χρόνο, που έχει ως αποτέλεσμα, μόνο την τελευταία τετραετία, να στερηθούν τα κρατικά ταμεία έσοδα της τάξεως πολλών δισ. ευρώ. Άμεση συνέπεια της κερδοσκοπικής πολιτικής που εφαρμόζουν με τη στήριξη πολιτικών κύκλων και όχι μόνο ήταν η καταστροφή, εν μία νυχτί, μιας επαγγελματικής κατηγορίας, αυτής των λιανέμπορων περιπτερούχων καπνοπωλών, που το 2009 αριθμούσε 180.000 εργαζομένους και έκανε κάθε χρόνο τζίρο της τάξεως των 6,5 δισ. Ευρώ σήμερα να απειλείται με αφανισμό.

 Οι συγκεκριμένοι βιοπαλαιστές εξοντώθηκαν κυριολεκτικά καθώς με αμφιλεγόμενες αποφάσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, το 2009 με την υπερφορολόγησε των προϊόντων καπνού (εξ)αναγκάστηκαν να αναστείλουν κάθε δραστηριότητά του και να φύγουν από τον συγκεκριμένο κλάδο. Πράγματι, μέσα σε διάστημα λιγότερο των 12 μηνών (2010), «χαρατσώθηκαν» τρεις φορές ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού παρά το γεγονός ότι η σχετική Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβλεπε ότι ειδικά για τη χώρα μας η φορολόγηση των καπνοβιομηχανικών προϊόντων θα έπρεπε να γίνει σταδιακά ως το 2016. Πρόκειται για μια εγκληματική παρέμβαση, κατάφωρα παράνομη, που άνοιξε την όρεξη των καπνοβιομηχανιών καθώς και των διάφορων λαθρεμπόρων. Οικονομικό έγκλημα επίσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. 

Αποκαλύπτοντας παράλληλα τις διαδρομές του λαθρεμπορίου τσιγάρων, οι μεγάλες εταιρείες του χώρου, στο βωμό της εξυπηρέτησης των εμπορικών συμφερόντων τους, πέτυχαν μέσω των κυβερνητικών αποφάσεων, να μειώσουν δραστικά τα ποσοστά κέρδους που αποδίδονταν ως το 2009 στους λιανέμπορους. Από το 8,2% (επί της ονομαστικής αξίας) το περιθώριο κέρδους για τους καπνοπώλες έπεσε κάτω από το 3%, αναλόγως με το σήμα (μάρκα καπνού). Κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στα κράτη - μπανανίες του τρίτου κόσμου, αφού πουθενά ανά την υφήλιο δεν εμπορεύονται τα είδη καπνού οι λιανέμποροι με ποσοστό κέρδους κάτω του 8%. Συνήθως το περιθώριο αυτό κυμαίνεται παγκοσμίως, πλην φυσικά της χώρας μας, σε 8% - 15%. 

Κατηγορώ τον κ. Σαχινίδη ότι «με τις πράξεις του ανέβασε ηθελημένα το λαθρεμπόριο καπνικών ειδών από το 3%, που ήταν προ τετραετίας, στο 50% και άνω». Σε απόλυτους αριθμούς το κράτος είχε απώλεια εσόδων που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. Υπάρχουν πολλές μορφές λαθρεμπορίου καπνοβιομηχανικών προϊόντων. Εγώ θα εστιάσω σε μία.

Το colpo grosso (μεγάλο κόλπο) των πολυεθνικών που ενέχονται σε κυκλώματα λαθρεμπορίου τσιγάρων κι άλλων σχετικών προϊόντων ακολουθεί την εξής διαδρομή: Οι εν λόγω εταιρείες πουλάνε σε Έλληνες προμηθευτές εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα τα οποία οι τελευταίοι τα εξάγουν με νταλίκες σε γειτονικές, κατά το πλείστον, χώρες. Στη συνέχεια, όμως, τα ξαναφέρνουν, μέσω του ιδίου δρομολογίου και τα διαθέτουν στην ελληνική αγορά, χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράττει ούτε ευρώ. Κι αυτό γιατί με τον τρόπο αυτό οι εξαγωγείς δεν πληρώνουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που ανέρχεται στο 84% επί της επίσημης τιμής. Ο κ. Δούκας σε συνάντηση που είχε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (Μαυραγάνη, Στουρνάρα), παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος.

 Αντί, όμως, να λάβει τη δέσμευσή του ότι θα παταχθεί η συγκεκριμένη φοροδιαφυγή, συνάντησε την απροθυμία του να προβεί στη λήψη έστω και στοιχειωδών μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου. Στην συνάντηση που είχαμε με τον κ. Στουρνάρα «εμείς ζητήσαμε να εφαρμοστεί κι εδώ ότι ισχύει σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή η σήμανση κάθε πακέτου με αριθμό παραγωγής». Πράγματι, με τη διαδικασία αυτή μπορούν ανά πάσα στιγμή οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να γνωρίζουν πότε παρήχθη το συγκεκριμένο προϊόν, την τιμολογιακή διαδρομή του, καθώς επίσης και σε ποιο σημείο λιανικής έχει φτάσει. Σχετική είναι και η πρόταση του αρμοδίου Κοινοτικού Επιτρόπου, Τόνιο Μποργκ. Οι καπνοβιομηχανίες προκειμένου να καθυστερήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, την εφαρμογή του παραπάνω συστήματος ελέγχου, επιδίδονται σε ένα «εικονικό καβγά» μεταξύ τους, βρίσκουν δικαιολογίες για την εφαρμογή της συγκεκριμένης μηχανογραφικής σήμανσης ότι θα ανεβάσει το κόστος παραγωγής. Σημειωτέων ότι το σύστημα σήμανσης εφαρμόζεται ήδη εδώ και πολλά χρόνια ( αριθμός παραγωγής) σε όλη την Ευρώπη. 

Είναι γνωστό σε όλους ότι η πλειοψηφία των συγκεκριμένων πολυεθνικών καπνοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, έχουν καταδικαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με υπέρογκα πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Στην Ελλάδα έχουμε την πρωτοτυπία πολλές εξ αυτών να είναι και χορηγοί της ΣΔΟΕ. Καταγγέλλω την ηγεσία του Υπουργείο Οικονομικών ότι ηθελημένα και παράνομα δεν προστατεύουν τον Κλάδο της Μικρής Λιανικής που μέχρι και το 2009 έφερνε ετήσια έσοδα 4 δισεκατομμύρια για το Ελληνικό Δημόσιο. Καταγγέλλω τις πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες ότι στο βωμό του κέρδους και των μεριδίων αγοράς αυτών δεν δίνουν τα αντίστοιχα ποσοστά κέρδους που αναλογούν στους λιανοπωλητές όπως γίνεται με όλους τους συναδέλφους στην Ευρώπη. 

Δηλαδή οι λιανοπωλητές πρέπει να λαμβάνουν το 40% τις αποφορολογημένης αξίας και από το 60% που κρατούν οι καπνοβιομηχανίες να επωμισθούν και το κόστος διανομής μέσα από το ποσοστό τους. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Μας έκλεψαν σε τρία χρόνια πάνω 500 εκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την μείωση του εμπορικού μας κέρδος.

Το πραγματικό κόστος παραγωγής ενός πακέτου τσιγάρων κυμαίνεται, σε παγκόσμια κλίμακα, από 4 ως 7 σεντς του δολαρίου (προσοχή όχι του ευρώ). Αντιλαμβάνεται κανείς όταν η μέση τιμή πώλησης ενός πακέτου από τα περίπτερα φτάνει μέσο όρο τα 3,5 ευρώ, τα περιθώρια κέρδους που έχουν οι καπνοβιομηχανίες είναι μεγάλα,, άσχετα με τον ειδικό φόρο που υπάρχει σε αυτά. Υπολογίζετε ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες μαζί με τις εταιρείες διανομών με τη μείωση που έκαναν στα ποσοστά κέρδους του λιανεμπορίου έχουν ενθυλακώσει, μόνο στη χώρα μας, πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

Ερώτηση: Γιατί τα προβλήματα των περιπτερούχων καπνοπωλών δεν είναι γνωστά στην κοινωνία

Απάντηση: Προκειμένου δε να τα έχουν καλά με το μιντιακό σύστημα, προχωρούν μέσω στημένων άρθρων και πληρωμένων καταχωρήσεων σε εφημερίδες και περιοδικά, σε επικοινωνιακά παιχνίδια για να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη με λάθος στοιχεία όσον αφορά το ποσοστό του λαθρεμπορίου στην Ελλάδα καθώς και τη ζημιά μείωσης εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο. Δεν είναι τυχαίο ότι με την μέθοδο της χορηγίας και των δωρεάν προϊόντων προς διάφορα σωματεία δήθεν συνδικαλιστικών οργανώσεων του συγκεκριμένου κλάδου έχουν εξασφαλίσει την σιωπή τους δίνοντας διαφημίσεις καπνικών προϊόντων και όχι μόνο σε κλαδικά περιοδικά. Το πόσο νόμιμο και ηθικό είναι αυτό ας το εξετάσουν οι αρμόδιοι που συναλλάσοντε με το κλάδο καθώς και οι συνάδελφοι μας.

Λένε ότι το λαθρεμπόριο καπνικών κυμαίνεται στο 23% ενώ έχει ξεπεράσει το 50% της νόμιμης αγοράς μιλάνε για ζημιές σε βάρος του κράτους ετησίως για 600 ως 800 εκατομμύρια ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ετησίως η ζημία ανέρχεται πάνω από 2 δισεκατομμύρια Μιλάνε για επενδύσεις από τα κλεμμένα των λιανέμπορων του κλάδου μας και αυτά είναι τόσο λίγα που έχουν κάνει τους ανθρώπους να γελάνε με τα παραμύθια που γράφονται. Για παράδειγμα, η πρόσφατη ανακοίνωση με βαρύγδουπους τίτλους περί κύματος επενδύσεων για τα ελληνικά καπνά του Αγρινίου. Τελικά η μόνη επένδυση που έγινε ήταν η πρόσληψη πέντε ατόμων. Όπως επίσης και η επένδυση τριών εκατομμυρίων ευρώ ως νέα γραμμή παραγωγής καπνού στην οποία δώσανε τέτοια δημοσιότητα που ακόμα και τα lifestyle περιοδικά γράφανε για αυτό το θέμα.
Ερώτηση: Μάθαμε ότι σας μειώσανε ποσοστά κέρδους στην κινητή τηλεφωνία. Αληθεύει

Απάντηση: Διαστάσεις σκανδάλου προσλαμβάνει και η υπόθεση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που αυθαίρετα μείωσε το ποσοστό κέρδους του κλάδου της μικρής λιανικής στο 2%, ενώ σε όλη την Ευρώπη, ξεπερνά το 7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση καπνικών προϊόντων και καρτών κινητής τηλεφωνίας, Τύπου και η διανομή Τύπου, αντιπροσωπεύουν το 85% του ημερήσιου τζίρου των περιπτερούχων καπνοπωλών και ψιλικατζήδων. Κατ έμενα σκοπός όλων αυτών είναι ο αφανισμός του κλάδου, με τη συνεργεία σχεδόν όλου του πολιτικού φάσματος. Δεν είναι τυχαίο πρόσφατη καταγγελία της προέδρου του παγκόσμιου οργανισμού υγείας κα. Μάργκαρετ Τσάν που κατήγγειλε την Ελληνική Κυβέρνηση ότι μεροληπτεί υπέρ των καπνοβιομηχανιών.
Ελάχιστοι βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα έχουν βρεθεί δίπλα μας και έχουν κάνει σχετικές ερωτήσεις προς την πολιτική ηγεσία, αλλά και αυτοί βρίσκουν κλειστές πόρτες. Δυστυχώς δεν υπάρχει εκείνη η πολιτική βούληση για να σωθεί ο συγκεκριμένος κλάδος.
Ερώτηση: Διορθώθηκε το θέμα διανομής τύπου με το νέο δίκτυο διανομής των πρακτορείων?

Απάντηση: ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Απεναντίας τα πράγματα έχουν χειροτερέψει . Μεγάλο κύκλωμα το εκδοτικό κατεστημένο,η πολιτεία σιωπά Τι συμβαίνει με τα «δώρα» των εφημερίδων – περιοδικών???? Το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» μέσω των λεγόμενων «δώρων» (σι-ντι, πετσέτες, μαξιλάρια κ.ά.) που υπάγονται στο ΦΠΑ 23%, Με τη μέθοδο αυτή βάζουν στην τσέπη τους τη διαφορά του φόρου, αφού πουλάνε την εφημερίδα με ΦΠΑ Τύπου, που δεν ξεπερνά το 6,5%. 
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα 

Το θέμα αυτό, κατήγγελλε με υπόμνημα του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, το Συνδικάτο, αλλά απάντηση ακόμη δεν έλαβε. Σήμερα ένας περιπτεράς ή ψιλικατζής παίρνει το εξευτελιστικό ποσοστό του 6% επί των πωλήσεων εφημερίδων - περιοδικών, ενώ θα έπρεπε βάσει νόμου που έχει υπογράψει ο κ. Κεδίκογλου να εισπράττει το 10%. Πρόσφατα για να μας δώσουν και Τύπο ζητούν εκβιαστικά οι εκδότες και τα πρακτορεία διανομής εγγυήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό κέρδους ανέρχεται σε 16%-20%. 

Μέσα από την εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ με την σημερινή συνέντευξη καταγγελία ζητώ την επέμβαση αρμόδιου εισαγγελέα ώστε αυτός ο κλάδος που ως άμισθος φοροεισπράκτορας φέρνει εισοδήματα για το ελληνικό δημόσιο να προστατευτεί και να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους εκδότες της εφημερίδας ΧΩΝΙ για έναν και μοναδικό λόγο. Είναι η μοναδική εφημερίδα η οποία έχει παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. 

Ο αγώνας συνεχίζεται…
 

Σχόλια