Ραχήλ Μακρή: Πείτε το καθαρά ότι θέλετε να καταστήσετε τη χώρα μας προτεκτοράτο των πολυεθνικών και ότι πρεσβεύετε τα συμφέροντά τους.

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» (Α΄176)».
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και διαβάστε από τα πρακτικά την Παρέμβαση της κας Ραχήλ Μακρή στην υπ' αριθμ.953/177/22.11.2013 τροπολογία


Το λόγο έχει η κ. Ραχήλ Μακρή.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΤΕ, η με αριθμό πρωτοκόλλου 953/22-11-2013 τροπολογία, ευνοεί προκλητικά την DEUTSCHE TELEKOM και τους τραπεζίτες, ενώ οδηγεί με τη διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου» 2.000 εργαζόμενους στην αποχώρηση από την εργασία.
Εδώ έρχομαι να ρωτήσω: Εσείς βρίσκεστε εδώ για να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων ή των ξένων εργοδοτών; Γιατί δεν σηκώθηκαν τυχαία αυτοί οι άνθρωποι. Κάτι έχουν αντιληφθεί και επειδή η στάση σας είναι ύποπτη, προφανώς έχουν δίκιο.
Η διαδικασία εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων γίνεται με εκβιαστικό τρόπο. Διευκολύνετε τις τράπεζες και τον ΟΤΕ να μειώσουν το προσωπικό τους, ενώ αν οι εργαζόμενοι ενταχθούν στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, θα κατοχυρώσουν τα σημερινά ισχύοντα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, για όσους μπαίνουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και πληρώσουν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές άμεσα, θα ισχύουν τα σημερινά όρια ηλικίας, οι όροι και οι προϋποθέσεις και όχι το νομικό καθεστώς που θα διαμορφωθεί μετά από χρόνια που θα συνταξιοδοτηθούν.
Δηλαδή, αν ένας εργαζόμενος είναι σήμερα, για παράδειγμα, 53 ετών και μπει στο πρόγραμμα, μετά από επτά χρόνια, το 2020, θα συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 60 ετών. (SM)
(GA)
Εάν ο ίδιος ή ένας άλλος δεν επιλέξει να μπει και συνεχίσει να δουλεύει μετά από επτά χρόνια, εάν τα όρια ηλικίας έχουν αυξηθεί, θα πάρει σύνταξη το 2027 ή το 2030. Με τον τρόπο αυτό η DEUTSCHE TELECOM εκβιάζει: «Ή φεύγεις τώρα εθελουσίως ή αλλιώς κινδυνεύεις να πάρεις σύνταξη στα 70».
Μήπως η τροπολογία αυτή παραβιάζει την αρχή της ισότητας; Η τροπολογία δεν αφορά όλους τους ασφαλισμένους, δεν αφορά όλους όσους θέλουν να κάνουν αυτασφάλιση, αλλά μόνο όσους συμμετέχουν στα προγράμματα εθελουσίας. Επίσης, για όσους έχουν υπαχθεί στο παρελθόν σε καθεστώς αυτασφάλισης, αντιμετωπίζει διαφορετικά αυτόν που έχει σήμερα τη δυνατότητα να προκαταβάλει για όλα τα υπολειπόμενα χρόνια τις εισφορές από αυτόν που δεν μπορεί να πληρώσει προκαταβολικά για όλα τα χρόνια, αλλά πληρώνει τις εισφορές του κάθε μήνα.
Είναι αυτό αντιμετώπιση προς εργαζόμενους που έχουν δώσει την ψυχή τους για αυτήν την εταιρεία, την έφτασαν τόσο ψηλά και βέβαια εσείς τη χαρίσατε; Είναι δυνατόν οι γερμανοί να κόβουν και να ράβουν τα εργασιακά δικαιώματα κατά το δοκούν σαν να βρίσκονται σε αποικία τους; Εργασιακός μεσαίωνας είναι η πτυχή της πολιτικής σας στα εργασιακά, που δυστυχώς εφαρμόζεται χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα και τις οικογένειες των εργαζομένων που καλούνται να ζήσουν με ψίχουλα. Τόσες δεκαετίες προσφοράς στην επιχείρηση σβήνονται με μία τροπολογία με δική σας υπογραφή.
Κι έρχομαι και σας ρωτώ: Εσείς τί ακριβώς έχετε να κερδίσετε από αυτήν την εξέλιξη; Τί έχει να κερδίσει το ελληνικό δημόσιο; Τί έχουν να κερδίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία; Τί έχει να κερδίσει η ελληνική κοινωνία; Το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσετε για το ελληνικό δημόσιο είναι ζημιά, καθώς απαλλάσσετε με την εθελουσία έξοδο την DEUTSCHE TELECOM από τους μισθούς των εργαζομένων και επιβαρύνετε τα ασφαλιστικά ταμεία με υποχρέωση καταβολής συντάξεων, αλλά και περαιτέρω δυσχέρεια των χρηματοδοτικών κενών.
Η προείσπραξη των ποσών της αυτασφάλισης στην καλύτερη περίπτωση θα καλύψει τα χρηματοδοτικά κενά για το 2014. Τα υπόλοιπα θα καλυφθούν με μειώσεις συντάξεων. Η είσπραξη μελλοντικών οικονομικών υποχρεώσεων θα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.
Πείτε το καθαρά ότι θέλετε να καταστήσετε τη χώρα μας προτεκτοράτο των πολυεθνικών και ότι πρεσβεύετε τα συμφέροντά τους. Η πράξη αυτή ανοίγει το δρόμο σε κάθε τυχοδιώκτη επιχειρηματία να προβεί σε πράξεις εκβιασμού κατά των εργαζομένων που δικαιούνται να εργαστούν και να ζητήσουν με αξιοπρέπεια τα δικαιώματά τους. Και δεν μιλώ μόνο για τον ΟΤΕ και τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά για χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους που από τη μία μέρα στην άλλη δεν έχουν κανένα δικαίωμα γιατί δεν τους τα εξασφαλίζετε.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα των Ανεξάρτητων Ελλήνων)



Σχόλια