ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:«Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΩΣ ΥΠΕΞ ΤΟΝ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ. Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ»

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ Ε.Ε. ΚΑΙ ΙΣΤΑΜΕ
«Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΩΣ ΥΠΕΞ ΤΟΝ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ. Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ»

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά και Βενιζέλο, εξαπέλυσε για τα Εθνικά θέματα ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από το βήμα της Βουλής, με την ευκαιρία της συζήτησης για την κύρωση εμπορικής και Γενικών Αρχών συμφωνίας της Ε.Ε. με την Ινδονησία.
Με παρόντα στη συζήτηση εκ μέρους της Κυβέρνησης
τον Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

«Οφείλω να ζητήσω για μία ακόμη φορά δημόσια από την Αίθουσα της Ολομέλειας κάτι το οποίο διάβασα ότι το ζητάει και η ομόλογός μου του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Δούρου, να έρθει επιτέλους ο αναλυτικός πίνακας του προϋπολογισμού για την Ευρωπαϊκή Προεδρία.

Τον κρύβετε επιμελώς, κύριε Υφυπουργέ. Το κρύβει ο κ. Κούρκουλας, το κρύβει ο κ. Βενιζέλος.

Μπορούμε να έχουμε, επιτέλους, δεκαπέντε, είκοσι μέρες πριν αρχίσει αυτή η ιστορία, αναλυτικό εξοδολόγιο με κωδικούς;

Στον προϋπολογισμό του 2013 είναι εγγεγραμμένα 28 εκατομμύρια, τα οποία δεν ξέρουμε αν έχουν ήδη διατεθεί ή όχι και στον φετινό προϋπολογισμό του 2014 εγγράφονται άλλα 30 εκατομμύρια - δηλαδή πάμε στα 60 εκατομμύρια - όταν στην Επιτροπή ζητήσατε 50 εκατομμύρια.

Τι γίνεται, λοιπόν, σε αυτό το πάρτι;

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ ΚΑΙ Η...ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Δεύτερον, μπορώ να πάρω μία απάντηση για το ΙΣΤΑΜΕ;

Όλως... συμπτωματικά (!) η αρμόδια Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών βρήκε διαθέσιμο κτήριο για την Ελληνική Ευρωπαϊκή Προεδρία, αυτό που είχε πριν από έναν χρόνο το ΠΑΣΟΚ για το ΙΣΤΑΜΕ. Το κτήριο το ΠΑΣΟΚ το άφησε με φέσια ενοικίων!

Και τώρα το νοικιάζει το ΥΠΕΞ, όταν (από την Προεδρία του 2003), υπάρχουν έτοιμες υποδομές και στο Μέγαρο του Υπουργείου στη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και στο Μέγαρο Αρβανίτη.

ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ

Τρίτον, τι θα αποφασίσει να κάνει τελικά ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Βενιζέλος; Δεν είναι ορατό ότι τελικά το ΥΠΕΞ είναι η τρίτη του ενασχόληση; Με πρώτη ενασχόληση το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, για το οποίο αγωνιά πώς θα το συγκρατήσει σε ένα κομμάτι και με δεύτερη ενασχόληση την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης;

Τρίτο και τελευταίο έχει πετάξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, αυτόν τον ΥΠΕΞ ενέκρινε και τοποθέτησε το δικό σας το κόμμα. Ο κ. Σαμαράς αυτόν έβαλε. Ο κόρακας έβαλε τον κόρακα εκεί για να μην βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Θα αποφασίσει ο κ. Βενιζέλος να συγκροτήσει επιτέλους το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής; Ναι ή όχι; Για να ξέρουμε τι γίνεται με το Κυπριακό, το οποίο βράζει αυτήν τη στιγμή, με τον Νταβούτογλου (μετά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα) περιχαρή να παίρνει τηλέφωνο το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον κ. Βενιζέλο.

Η μυστική διπλωματία Σαμαρά - Βενιζέλου έχει ξεπεράσει όλες τις κόκκινες εθνικές γραμμές σε Σκοπιανό, σε ΑΟΖ, στο θέμα της Μακεδονίας.

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Ως Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχω ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο, να έρθει εδώ στη Βουλή, για να πάρει από τη Βουλή την εξουσιοδότηση τι όνομα θα πάρει ο γελωτοποιός των Βαλκανίων Γκρουέφσκι για το κράτος του.

Ούτε αυτό δεν κάνει ο κ. Βενιζέλος.

Κύριοι της Συγκυβέρνησης και ειδικότερα εσείς της ΝΔ, το έχετε συμφωνήσει το όνομα; Με ποιο δικαίωμα; Σας έδωσε εξουσιοδότηση ο ελληνικός λαός να πάτε να ξεπουλήσετε τη Μακεδονία, την πατρίδα μας; Πώς; Γιατί; Αυτό το κόμμα είσαστε;

Αλλά βέβαια! Σας θυμίζω και απευθύνομαι σε εσάς κ, Γεροντόπουλε, ότι ήσασταν από εκείνους που γκρεμίσατε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον οποίον κατηγορούσατε ότι πήγαινε να ξεπουλήσει το όνομα «Μακεδονία».

Τώρα γίνεστε εσείς το ίδιο και χειρότεροι.

«ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ»

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εξωτερικών): Εγώ, κύριε Κουίκ, θέλω απλώς να υπενθυμίσω ότι όταν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων συζητήσαμε το θέμα της Προεδρίας από το μήνα Μάιο, τότε είχαμε διατυπώσει σαφώς όλες οι πλευρές το αίτημα - το οποίο τελικά περιλήφθηκε στην τροπολογία - να υπάρξει πλήρης απολογισμός για την ελληνική Προεδρία, όσον αφορά στα έξοδα…

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Αφήστε τα αυτά! Προϋπολογισμό θέλουμε και όχι απολογισμό.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εξωτερικών): Θα υπάρξει και προϋπολογισμός και απολογισμός.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Φέρτε τον! Σε δέκα μέρες ξεκινάτε! Φέρτε τον!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εξωτερικών): Στη συνέχεια, θέλω να σας πω ότι όπως και εσείς, αλλά και όλες οι πλευρές, έτσι και εγώ έχω την ευαισθησία μου στα θέματα του Σκοπιανού. Πιστεύω ότι από την εποχή του Βουκουρεστίου, όταν Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής, έχουν μπει κόκκινες γραμμές, οι οποίες πρέπει να ξέρετε ότι τηρούνται απαρέγκλιτα.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Τον ακούσατε τον κ. Βενιζέλο (στα όσα έχει καταθέσει για την ονομασία των Σκοπίων);

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εξωτερικών): Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα…

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Με συγχωρείτε, αλλά δεν μπορώ να σας ακούσω. Αποχωρώ από την αίθουσα γιατί λέτε ψέματα για μία ακόμα φορά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Κουίκ, σας παρακαλώ! Αν θέλετε να φύγετε, φύγετε.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Αν δεν ακούτε τον Υπουργό σας που λέει ότι έχει εγκρίνει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, τότε με συγχωρείτε, αλλά δεν είστε άξιος ούτε για την καρέκλα που κάθεστε.

Σχόλια