Η επιχειρούμενη -εκάστοτε- "μπαχαλοποίηση" της παιδείας ...."υποκρύπτει" αποπροσανατολισμό(;) ....και οι εμπλεκόμενοι είναι εντεταλμένοι(;)

Σκεφθείτε:
-Οι φοιτητές -αλλά και οι μαθητές- το ποιο δυναμικό και αγωνιστικό κομμάτι της νεολαίας ....αντί να ασχολείται με τα σοβαρά τρέχοντα προβλήματα (πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά) ....που είναι και δικά τους και των οικογένειών τους, "εμπλέκονται" σε κρυφτούλι και κόντρες με τους εκάστοτε (παράλογους) υπουργούς παιδείας ....και όχι με τους υπουργούς οικονομίας!
-Μήπως άραγε όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες  ....από τον Αρσένη -στην εποχή Σημίτη-  την Μ. Γιαννάκου, την Α. Διαμαντοπούλου και τον Κ. Αρβανιτόπουλο τώρα, είναι "προβληματικοί"(;) ή τα έχουν -κατά τα κοινώς λεγόμενα- τετρακόσια;  Κατά την άποψη μου ισχύει το δεύτερο ....είναι κυβερνητική η χάραξη ....απλά αυτοί παίζουν τον "σάκο του μποξ" ....για την εκτόνωση της κοινωνίας και ....κυρίως της νεολαίας.  Φυσικά και τα πολιτικο-κομματικά τους οφέλη ....είναι ανάλογα με το πόσο πιο πειστικά παίζουν -κάθε φορά- τον ρόλο τους ....ας πούμε ....σαν τον κ. Πρύτανη!
-Ποιοι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς είναι οι εμπλεκόμενοι;    Οι  φοιτητικές κομματικές οργανώσεις -που εξ' ορισμού εξυπηρετούν τα κομματικά συμφέροντα- εκτελούν άριστα τις άνωθεν εντολές ....και οι συνδικαλιστές ζηλεύουν την  "Παπουτσίδικη" δόξα ....ο οποίος ως συνταξιούχος φοιτητο-συνδικαλιστής ....μόνο πρωθυπουργός δεν έγινε στη συνέχεια!
-Οι άλλοι οι διδάσκοντες ....με τις "φαρδιές τις έδρες"  ....αυτοί μόνο για το στενό καθηγητικό τους συμφέρον κόπτονται ....και για την γενική "ευημερία" τους ....οικονομική και μη.
Τελικά ....τα θύματα είναι οι "ελεύθεροι φοιτητές"  που βλέπουν την παιδεία να υποβαθμίζεται ....και τις οικογένειές τους να δεινοπαθούν για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα των σπουδών τους.

Το καλύτερο θέατρο παίχθηκε -πρέπει να παραδεχθούμε- με τους Κ. Σημίτη και Γ. Αρσένη ....και τον Γ. Ανθόπουλο ....όταν έστελναν την μπάλα στις κερκίδες ....για να "ξεφεύγει" η κοινωνία από την "έγνοια" των σφιχτών δημοσιονομικών μέτρων ....λόγω της -μελλοντικής τότε- ένταξής μας στην Ευρωζώνη.

Όταν τα "Τσιπράκια" της μαθητιώσας νεολαίας ....έκαιγαν κάποτε το ομοίωμα του Γεράσιμου Αρσένη -κάτσε καλά Γεράσιμε- πως γίνεται να "επανέρχονται" μετά από χρόνια και να τον προτείνουν για πρωθυπουργό;

[ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ]

Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεράσιμος Αρσένης25 Σεπτεμβρίου 1996 - 13 Απριλίου 2000 Ιωάννης Ανθόπουλος 25 Σεπτεμβρίου 1996 - 13 Απριλίου 2000

Σχόλια