17 εκατομμύρια οι μίζες στους (συνεργάτες του) Παπαντωνίου – Τσοχατζόπουλο – ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS!!!

olympiada 

ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ; ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΓΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΗΛΑΔΗ;

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο “ΒΑΛΙΤΣΑΣ”.

Ραγδαίες προδιαγράφονται οι εξελίξεις στις έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου από το 1996-2002, επί υπουργίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κυρίως του Ακη Τσοχατζόπουλου αλλά και του Γιάνου Παπαντωνίου. Σε τράπεζα της Σιγκαπούρης εντοπίστηκε ποσό 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έφτασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφα το ποσό έφτασε στη Σιγκαπούρη μέσω δυο off shore εταιριών με εμφανιζόμενο διαχειριστή τον Αντώνη Καντά, ο οποίος ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλής.
Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών το διάστημα 1996 – 2002, ο οποίος ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά το καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.
Σε βάρος του Α. Καντά τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο ανακριτής Σπ. Γεωγρουλέας είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του για την υπόθεση προμήθειας και εκσυγχρονισμού του συστήματος «ΕΡΜΗΣ 2» το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί αφορούν άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, -αδίκημα που έχει παραγραφεί- δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κάντας φέρεται να δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, η οποία είχε αναλάβει όλη την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του έργου. Το επίμαχο πόσο έφθασε , σύμφωνα με την δικογραφία, στον κατηγορούμενο μέσω εταιρείας που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία για τα «δώρα» που έδινε.
Μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Α. Καντάς αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Πλέον, μετά το νέο «εύρημα» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλής που ερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών εξέδωσε νέο ένατλμα για τη σύλληψη του Α. Καντά το οποίο εκτελέστηκε ήδη. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη εκ νέου και αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δυο off shore εταιρείας και το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Πληροφορίες από το Πρωτο Θέμα

Σχόλια