Με την FIDELITY στην οποία δούλευε ο Μηταράκης...έκανε επαφές στην Αμερική ο Σαμαράς...

Γράφαμε στις 1 Οκτ. 2013 ΕΔΩ για τις επαφές Σαμαρά στην Αμερική με εταιρείες και κορυφαίους αμερικανικούς επενδυτικούς οίκους.  Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με εκπρόσωπους των  JP Morgan, BlueCrest Capital Management LLP, Eaglevale Partners LP, EMSO Partners Limited,
Fidelity Management & Research Co, Greylock Capital Management, LLC, King Street Capital, Lazard Asset Management, Norges Bank Investment Management, NWI Management LP, Oppenheimer Funds, QFR Capital Management L.P., Wellington Management BTG Pactual.
Υ.Γ Τα λόγια νομίζω περιττεύουν .. Ποιος δεν γνωρίζει το ρόλο της Goldman Sachs και Το μυστικό δείπνο στην Αθήνα.. το Το "αμαρτωλό" δάνειο της Goldman Sachs  και το ότι  H Goldman Sachs στοιχημάτιζε σε Ελληνική αποτυχία... Αν δεν σας λέει τίποτα η Lazzard διαβάστε Ιδού η μεθοδευση για το πως θα τα φάνε ...   και Μήπως έχουμε κυβέρνηση συμβούλων;;;; Εντύπωση όμως πρκαλεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με την εταιρεία Fidelity Management & Research Co...στην οποία φέρεται ότι εργαζόταν για πάνω από 2 χρόνια  ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα. Ο κ Μηταράκης υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Έβρο.
Η κοινοπραξία Fidelity στην οποία ο Ν. Μηταράκης εργαζόταν από το 2003 και για αρκετό χρονικό διάστημα -λαμβάνοντας μάλιστα και βραβείο το 2005 για τη δραστηριότητα του στην εν λόγω κοινοπραξία - ελέγχει σήμερα μετοχές της «Eldorado Gold» και ασκεί μέρος του ελέγχου στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Επί των ημερών του κ. Μηταράκη στο υπουργείο, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές άδειες για να προχωρήσει η επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική και προεγκρίθηκαν για το χρυσωρυχείο στο Πέραμα του Έβρου. Ωστόσο η προϋπηρεσία του κ. Μηταράκη στην συγκεκριμένη πολυεθνική και μάλιστα από τη θέση υψηλόβαθμου στελέχους της, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το ρόλο που πιθανά να διαδραμάτισε ο ίδιος από τη θέση του υφυπουργού προκειμένου να διευκολυνθεί η επένδυση των πρώην εργοδοτών του.

Σχόλια