Ο Γ.Α.Π είναι εδώ..κυβερνάει και οι άνθρωποί του ξεπουλάνε τα Ελληνικά Αμυντικά Συστημάτα Α.Ε. (ΕΑΣ)

Aναπόσπαστο κομμάτι του γιωργοπαπανδρεϊσμού..
πίσω απ το ξεπούλημα των ΕΑΣ...

Η Ιστορία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Α.Ε. (ΕΑΣ) και του ξεπουλήματος των, είναι λίγο πολύ γνωστή ειδικά το τελευταίο διάστημα που η τρόικα απαιτεί το κλείσιμο τους..
Στις αρχές Μαίου 2013 προσελήφθησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τα EAΣ:
η KPMG,
ως τεχνικός σύμβουλος η κοινοπραξία Planet, Planning, AT Kearney, Savills και ως νομικός σύμβουλος οι δικηγορικές εταιρείες Κουταλίδη και Μπάλας Πελεκάνος & Συνεργάτες. 
Στην ουσία η αναδιάρθρωση ανατέθηκε σε δύο ιδιωτικές εταιρείες, τις «KPMG» και «Planet». Οι εξωτερικοί αυτοί σύμβουλοι όχι μόνο δεν εξασφάλισαν την αξιοκρατία που επικαλούντο.... αλλά μοναδικός στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια μικρή εταιρεία και να την ξεπουλήσουν...
Ας δούμε όμως τα κατορθώματα τις μελέτες για γέλια και για κλάματα των συμβούλων..
Τρεις εταιρείες συμβούλων που είχαν αναλάβει να υπολογίσουν το ύψος των παραγγελιών που μπορούσαν να έχουν τα ΕΑΣ την επόμενη διετία, προχώρησαν σε έναν λάθος υπολογισμό, θεωρώντας ότι θα χρειασθούν τελικά μόλις 2 από τα 5 εργοστάσια (Λαύριο, Αίγιο), ενώ ο αριθμός των εργαζομένων, έως το 2014, θα μειωνόταν από 800 σε 341 άτομα. Απεδείχθη ωστόσο ότι αυτοί οι λογαριασμοί δεν ήταν σωστοί, καθώς -εκτός των άλλων- δεν είχαν ληφθεί υπόψη τα συμβόλαια που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο εξαγωγών της εταιρείας. Ηδη τα ΕΑΣ, που δεν έχουν νερό (το... «έκοψε» η ΕΥΔΑΠ) και οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τακτική μισθοδοσία από τον Φεβρουάριο του 2013, προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας με χώρα της Βορείου Αφρικής, ύψους 8 εκατ. ευρώ, που θα επεκταθεί, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται διαπραγματεύσεις με αμερικανική εταιρεία.

Είπαμε πιο πάνω ότι μια απ τις εταιρείες συμβούλους ξεπουλήματος της ΕΑΣ είναι και η PLANET...
Aς δούμε ποια είναι όμως .... ποια είναι Γενική Διευθύντρια / COO στην
PLANET...


Η κα Μάχη Καραγιάννη...

Σας λέει τίποτα το όνομα....;;

Η κυρία Μάχη Καραγιάννη είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό. Εντάσσεται δηλαδή στην κατηγορία των προσώπων που πληρώνουν οι πολίτες μέσω του δημόσιου κορβανά αλλά ποτέ δεν το γνωρίζουν.


Αντίθετα, ο σύζυγος της είναι πασίγνωστος. Ο κύριος Ηλίας Πλασκοβίτης, γνωστός από την εμπλοκή του στην Λίστα Λαγκάρντ, στην μνημονιακή διακυβέρνηση Παπανδρέου και τώρα -που αλλού- στην στοργική αγκαλιά του κυρίου Προβόπουλου. Θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του γιωργοπαπανδρεϊσμού από την εποχή που ο “μεγάλος στοχαστής” έδινε δουλειές σε μεγαλοστελέχη του Μέγκα, υπογράφοντας συμβάσεις σε ανύπαρκτες εταιρείες.


Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι η εμπλοκη του κυρίου Πλασκοβίτη σε ένα άλλο σκάνδαλο – μαμουθ, όταν ΥΠΕΞ ήταν ο Γιωργος Παπανδρέου επί εποχής Σημίτη αλλά αυτό θα το αποκαλύψουμε σε επόμενο άρθρο.


Στο θέμα μας τώρα, όπως ακριβώς η “αφανής” κυρία Στουρνάρα, έτσι (αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό) αλώνει τις δουλειές το δημοσίου η κυρία Καραγιάννη, σύζυγος Πλασκοβίτη.


Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας “Planet”, πλανάται στους δημοσίους οργανισμούς ως πλανήτης – δορυφόρος σε κρατική τροχιά και με την αποφασιστικότητα της κλείνει δουλειές. Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, εν δυνάμει πελάτης είναι η …ΕΥΔΑΠ!


Δηλαδή άλλος ένας κρατικός οργανισμός που ζει από το δημόσιο χρήμα. Η κυρία Καραγιάννη φαίνεται αποφασισμένη να πάρει και αυτή την δουλειά, όπως έχει πάρει προηγούμενες με αστρονομικούς προϋπολογισμούς, αλλά ως ταπεινή εργαζόμενη δεν το έχει διατυμπανίσει.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες  ΕΔΩ
 



 

Σχόλια