Την ώρα που απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους διορίζουν με κομματικά κριτήρια Διοικητές στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε έπειτα από καθυστέρηση μηνών, τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων. Η διαδικασία επιλογής περιελάμβανε κατάθεση αίτησης από πλευράς ενδιαφερομένων για τις εν λόγω θέσεις στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος με την σειρά του θα αξιολογούσε τον κάθε υποψήφιο και υποτίθεται ότι θα προχωρούσε στην επιλογή των αξιότερων.

Διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας με τα ονόματα των διορισθέντων Διοικητών, αυτό που εύκολα γίνεται αντιληπτό είναι ότι η επιλογή έγινε με αυστηρά κομματικά κριτήρια, τα οποία τέθηκαν από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και με μια πρόχειρη εκτίμηση καταλαβαίνεις ότι η αναλογία είναι 3 προς 1 (3 Ν.Δ. προς 1 ΠΑ.ΣΟ.Κ.).

Εξειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνοκράτες κρίθηκαν ανίκανοι από τους Γραμματείς της Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ- κ.κ. Παπαμιμίκο και Ανδρουλάκη αντίστοιχα, να διοικήσουν τα Νοσοκομεία και επιλέχθηκαν κομματικοί εγκάθετοι, τα γνωστά golden boys, με σκοπό να εκτελέσουν αδιαμαρτύρητα τις εντολές της υποταγμένης στην τρόικα συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και να συλλέγουν ψήφους για λογαριασμό των δύο ξεπερασμένων κομμάτων της μεταπολίτευσης.

Έτσι αντιλαμβάνεται η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. την αξιοκρατία; Με αυτόν τον τρόπο θα εκσυγχρονιστεί ο πολύπαθος χώρος της Υγείας; Με καταδικασμένες πρακτικές του χθες; 
Και κάτι ακόμα: Αλήθεια έχει ξεκινήσει ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" των στελεχών που διατέλεσαν Διοικητές στα Νοσοκομεία της χώρας τα τελευταία χρόνια, όπως είχε εξαγγείλει ο λαλίστατος Υπουργός Υγείας όταν αναλάμβανε τα καθήκοντά του;
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απαιτούμε να πάψει η αναξιοκρατία με τοποθετήσεις κομματικών εγκάθετων και αποτυχόντων πολιτευτών σε θέσεις Διοικητών Νοσοκομείων, έτσι ώστε να αναλάβουν επιστήμονες-τεχνοκράτες με παράλληλη αξιοποίηση των αποφοίτων Σχολής Διοίκησης Μονάδων Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σ.Ε. Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ


Σχόλια