Καμία πρόοδος στο θέμα των πλειστηριασμών..

Ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας για όσους έχουν «κόκκινα δάνεια» τέθηκε επί τάπητος κατά την συνάντηση που είχε η τρόικα με τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.
Ο κ. Χατζηδάκης αντιτάχθηκε στο να καταργηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας  και να βγαίνει σε πλειστηριασμό εφόσον ο δανειολήπτης είναι στο κόκκινο,
λέγοντας πως «το μέτρο αυτό σε κάθε περίπτωση χρειάζεται τουλάχιστον ένα μεταβατικό στάδιο».
Για «κώδικα» με τον οποίο θα εξετάζεται αν ο δανειολήπτης που είναι στο κόκκινο έχει πραγματικά οικονομική αδυναμία, μίλησε ο κ. Αθανασίου τονίζοντας  ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται η κατάσταση αυτή και τα «κόκκινα δάνεια» συνεχώς να αυξάνονται χωρίς να υπάρχει κάποια λύση.
Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι στα Ειρηνοδικεία στοιβάζονται πλέον οι αιτήσεις για υπαγωγή των δανειοληπτών στο «νόμο Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ οι αιτήσεις θα εκδικαστούν μετά από αρκετά χρόνια.
Για το λόγο αυτό ο κ. Αθανασίου πρότεινε για τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, να νομοθετηθεί η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν τις υποθέσεις τους από τα δικαστήρια στην υποχρεωτική διαμεσολάβηση.
Τέλος, ο κ. Αθανασίου  ανέφερε ότι πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών, προς όφελος των δανειοληπτών και να υπάρξει προστασία από τα λεγόμενα «κοράκια», που λυμαίνονται το χώρο των πλειστηριασμών, αγοράζοντας ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές.
Οριστικές αποφάσεις από την συνάντηση δεν ελήφθησαν.
newsroom naftemporiki.gr

 

Σχόλια