ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:«ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΛΗΜΝΟΥ, ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

«ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από τη Λέσβο, έκανε την εξής δήλωση:


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ό, τι λέμε, το εννοούμε και το τηρούμε.

Έχουμε δώσει αγώνα για να καταργηθούν οι απαράδεκτες ρυθμίσεις Λυκουρέντζου που διέπουν τα νοσοκομεία της Ικαρίας, της Λήμνου, του Ληξουρίου κλπ.

Υπενθυμίζω ότι το θέμα αυτό το συζήτησα με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, την ίδια κιόλας μέρα που ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Είχε δεσμευτεί τότε, ότι θα κάνει αποδεκτό το αίτημα των κατοίκων αυτών των νησιών και πόλεων.

Συνεπώς, δεν χρειάζεται να ρωτάτε. Είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξουμε την όποια τροπολογία ανταποκρίνεται στο αίτημα των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, συζήτησα, με τον Άδωνη Γεωργιάδη πριν από λίγες μέρες και το αίτημα εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, να ληφθεί πρόνοια για προσλήψεις με ΔΠΥ και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Δεν είναι δυνατόν με ΔΠΥ να συνεργάζεται μόνο ένας αριθμός ιατρών. Ιατρός χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό δίπλα του, είναι σαν ένα σώμα χωρίς χέρια.

Πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει αυτή η ρύθμιση στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Αναμένουμε».

Σχόλια