Πρόκληση Τούρκων:Βγάζουν σε Κάλυμνο και Ίμια για έρευνες το «CUBUKLU»!

Προκλητική NAVTEX με την οποία αναγγέλλεται έρευνα μέσα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά και σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων εξέδωσε η Άγκυρα, σημαίνοντας συναγερμό στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Λιμενικό αλλά, λόγω του θέματος και στο ελληνικό ΥΠΕΘΑ που διαθέτει τα μέσα επιτήρησης (ραντάρ κλπ).
Σήμερα, πρώτη ημέρα των ερευνών που αναγγέλλει η παράνομη έτσι και αλλιώς NAVTEX, δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα από το πλοίο «Τσουμπουκλού», που έχει αναφερθεί ότι θα κάνει τις έρευνες. Το πλοίο φέρεται να είναι στην Μαρμαρίδα και είναι άγνωστο άν και πότε θα βγει στο Αιγαίο, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου που λήγει η NAVTEX.
Η περιοχή που περικλείει η τουρκική αναγγελία περιλαμβάνει και ορισμένες ελληνικές νησίδες που η Τουρκία επιδιώκει να χαρακτηρίζει αμφισβητούμενες 9 «γκρίζες» όπως χαρακρηρίζει τα Ίμια, το Φαρμακονήσι και την Καλόλημνο με το μέρος των ελληνικών υδάτων γύρω τους, ενώ «κόβει» και κομμάτι από τα χωρικά ύδατα κοντά στην Κάλυμνο!
Το θέμα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές , το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αν υπάρξει τελικά απόπειρα έρευνας σε ελληνικά νερά, τότε θα επιληφθεί το Λιμενικό.

Σχόλια