«Καπέλο» φόρου στους ενοικιαστές!

Το φορολογικό αλαλούμ και η συνεχής αύξηση του βάρους από τους φόρους φαίνεται ότι έχει οδηγήσει εκτός λογικής πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ειδικά όσοι προσφέρουν τα σπίτια τους προς ενοικίαση, όπου βλέπουν τους φόρους να τρέχουν και να μειώνουν σημαντικά το όποιο μίσθωμα εισπράττουν, έχουν οδηγηθεί σε πρακτικές, που δεν έχουν απαντηθεί ξανά στην αγορά.
Τι ακριβώς κάνουν ;

Ζητούν – πλέον του μισθώματος – και το φόρο, που τους αναλογεί για αυτά τους τα έσοδα !
Δηλαδή, αν ένα διαμέρισμα προσφέρεται προς ενοικίαση στα 500 ευρώ, ο ιδιοκτήτης ζητάει και τον επιπλέον φόρο. Μάλιστα, δεν υπολογίζει τη φορολογική επιβάρυνση με βάση την κλίμακα αυτοτελούς φορολόγησης για τα σχετικά εισοδήματα, αλλά με βάση απευθείας των ανώτατο συντελεστή. Πολύ απλά, με δεδομένο ότι τα έσοδα από ενοίκια φορολογούνται πλέον με 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και με 33% για τα ποσά από το όριο αυτό και άνω, προσθέτουν στο μίσθωμα 165 ευρώ (33%), αντί για 55 ευρώ (11%) !
Παράγοντες της αγοράς ακινήτων αναγνωρίζουν τα - κατά πολύ - αυξημένα φορολογικά βάρη, που έχουν επωμιστεί οι ιδιοκτήτες (χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, παράλογα τεκμήρια και ταυτόχρονη καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας τρίων ετών - 2011, 2012, 2013), χαρακτηρίζουν, όμως, πρωτοφανή και το λιγότερο εκβιαστική τη συγκεκριμένη πρακτική απέναντι στους ενοικιαστές.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν ότι τέτοιες μέθοδοι και πολιτικές κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στο ελληνικό real estate, ζητούμενο για το οποίο είναι η απάλειψη των στρεβλώσεων και των παραγόντων εκείνων, που διατηρούν τις τιμές, αν όχι ψηλά, τουλάχιστον όχι στα επίπεδα, στα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται με βάση τη ζήτηση και την προσφορά.
 http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/355053/kapelo-foroy-stoys-enoikiastes#ixzz2h6qmzGYh

Σχόλια