Ραχήλ Μακρή «Οι κυβερνητικές εξαγγελίες, για αντισταθμιστικά οφέλη από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά αναληθείς»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΔΕΣΦΑ ΚΑΙ TAP
«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες, για αντισταθμιστικά οφέλη από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά αναληθείς»
Από τον Ιούνιο του 2013,η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή, ως τομεάρχης Ενέργειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό για τις άστοχες και επιβλαβείς για το εθνικό συμφέρον κυβερνητικές ενέργειες στη επιχειρούμενη πώληση της ΔΕΣΦΑ.


Πιο συγκεκριμένα σε σχετικό δελτίο τύπου είχε επισημάνει ότι: «Η κυβερνητική παραπληροφόρηση δεν έχει όρια. Στην προσπάθειά τους να ξεπουλήσουν τη ΔΕΣΦΑ, μια εταιρεία με πάγιο εξοπλισμό άνω του ενός δις ευρώ, στην οποία έχουν δοθεί 262 εκατομμύρια ευρώ κρατικές επιχορηγήσεις για το εξευτελιστικό τίμημα των 400 εκατομμυρίων προβαίνουν σε αίολες και ασταθείς εξαγγελίες για τον Αγωγό TAP. Όλοι θυμόμαστε την φιέστα των κυβερνώντων, όταν παρουσίαζαν ως εγκαίνια «μεγάλου έργου» την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας του αγωγού. Σήμερα εξαγγέλλουν ότι εάν θυσιάσουμε την ΔΕΣΦΑ ως σύγχρονη Ιφιγένεια θα αυξήσουμε τις πιθανότητες επιλογής του εν λόγω αγωγού έναντι του Nabucco. Οι ανυπόστατες εικασίες και οι φρούδες ελπίδες έχουν πάψει να συγκινούν τον ελληνικό λαό. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουν και οι υπουργοί της εσωτερικής τρόικας».

Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας πραγματοποιήθηκε από την Συγκυβέρνηση, αλλά οι εξαγγελίες της για δημιουργία θέσεων εργασίας φαίνεται ότι αποτελούν για άλλη μια φορά όνειρα θερινής νυκτός. Αναλυτικότερα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρουν ότι: «Σε αδιέξοδο οδηγεί τη συμφωνία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιος είπε ότι στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων είναι όλα ρόδινα; Η Κυβέρνηση από την πλευρά της πέτυχε τη μία και μοναδική αποκρατικοποίηση από το 2010 οπότε και η χώρα μας γνώρισε τον θαυμαστό κόσμο των μνημονίων με τους μεγαλεπήβολους στόχους που έθεταν οι εταίροι μας. Μιλάμε για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, ωστόσο, όπως τα γεγονότα μαρτυρούν, ίσως βιάστηκε λίγο να πανηγυρίσει. Με τη συμφωνία να έχει επιτευχθεί, η Ελλάδα αναμένει ακόμα να εισπράξει το αντίστοιχο τίμημα από την Αζέρικη εταιρεία Socar, αν και κάτι τέτοιο δεν δείχνει καθόλου εύκολο με τα εμπόδια να έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε.».

Η Συγκυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τους εταίρους της, στην μια και μοναδική εκποίηση που προσπάθησε να ολοκληρώσει. Η ιστορία της Κυβερνητικής αποτυχίας επαναλαμβάνεται καθώς η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού και η επιδεικνυόμενη προχειρότητα δεν μπορούν να καλυφθούν από βεγγαλικά ανακοινώσεων και επικοινωνιακά τερτίπια των κυβερνώντων.

Η κ. Ραχήλ Μακρή έχει καταθέσει την με αριθμ. πρωτ. 1731/229/17-9-2013 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι σχετικές αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε τη Συγκυβέρνηση να μεριμνήσει πραγματικά για την ανάπτυξη της Χώρας, που έχει βυθίσει στην ύφεση, αξιοποιώντας και επεκτείνοντας τις υποδομές αντί να τις ξεπουλάει για μηδενικό ουσιαστικά αντίτιμο.


Σχόλια