Έλενα Κουντουρά: Αυτό είναι το αποτέλεσμα..

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.

«Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος, όλα τα ενδιάμεσα είναι χειρισμοί» ισχυρίστηκε στην εκπομπή «Κυριακή με Δράση» του ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Να δούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα για το οποίο μιλάει η εκπρόσωπος;

Το αποτέλεσμα είναι ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οι Έλληνες έχουν υποστεί 60% μείωση του εισοδήματός τους.

Το αποτέλεσμα είναι ότι 450.000 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο και η ανεργία βρίσκεται στο 30%.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το χρέος βρίσκεται στα 320 δις ως προς το απόλυτο μέγεθος και στο 175% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.

Το αποτέλεσμα είναι ότι παρ’ όλα τα δεινά που υφίσταται ο λαός, το χρέος ούτε μειώνεται, αλλά ούτε και καθίσταται βιώσιμο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχουν τεράστιες μαύρες τρύπες άνω των 15 δις, σε δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό επίπεδο και πάμε για νέα μνημόνια και δανεικά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι έρχονται και νέα σκληρά αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα να προστεθούν στους 2.000.000 ανέργους, στα 500.000 υποσιτισμένα παιδιά, στους 5.000 αυτόχειρες και στους εξαθλιωμένους συνταξιούχους.

Όσο δε αφορά τους χειρισμούς, από τότε που κατάρρευσε ο μύθος της λεγόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κερδίζει απλά πολιτικό χρόνο σε βάρος της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Θα συμφωνήσουμε ωστόσο ότι η κυβέρνηση πράγματι θα κριθεί από το λαό. Και η κρίση θα είναι σκληρή. Μέχρι τότε θα προτείναμε στην εκπρόσωπο της ΝΔ λίγη παραπάνω εγκράτεια, συστολή και προσοχή στο τι λέει και πως το λέει.

Σχόλια