7000 ξενοδοχεία κινδυνεύουν με λουκέτο...ευτυχώς που έρχεται η ανάππτυξη, μετά το success story..

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ.Τσακίρης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό 6000-7000 ξενοδοχεία μικρής και μεσαίας δυναμικότητας να βάλουν «λουκέτο» στο αμέσως επόμενο διάστημα!
Τα έσοδα εφέτος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 10,5 δισ. ευρώ, περίπου, ωστόσο αυτά θα επιτευχθούν με 17 εκατομμύρια αφίξεις,
όταν τα ίδια έσοδα το 2008 επιτεύχθηκαν με 12 εκατομμύρια αφίξεις!!!!
Το αυξημένο κόστος λειτουργίας  εξαιτίας του  φόρου ακίνητης περιουσίας αλλά και  του ειδικού τέλους ακινήτων (χαράτσι) σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια και το κόστος της γραφειοκρατίας από την αναδιάρθρωση των περιφερειακών γραφείων του ΕΟΤ έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κλάδο, σύμφωνα με τους ξενοδόχους.
Όπως υποστήριξε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar, στο ΑΠΕ στις παράπλευρες απώλειες των εσόδων των καταλυμάτων εντάσσονται και οι εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων που όχι μόνο δεν προσφέρουν κάποια υπηρεσία στους ξένους επισκέπτες, αλλά επιβαρύνουν τη διαμονή με ένα σημαντικό κόστος.
Παράλληλα, η κατάσταση για τα καταλύματα που βασίζονται στον Έλληνα τουρίστα και την καταναλωτική του δαπάνη, παραμένει όπως και πέρυσι πολύ ζοφερή, απόρροια της βαθιάς ύφεσης, της υψηλής ανεργίας και των μειωμένων εισοδημάτων. www.star.gr

Σχόλια