Αποζημιώσεις ύψους 2.589.702 ευρώ από το δημόσιο διεκδικούν ασφαλισμένοι της Ασπίς

Με διαδικασίες «εξπρές» θα συζητηθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι τέσσερις αγωγές πρώην ασφαλισμένων της Ασπίς που διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο αποζημίωση ύψους 2.589.702 ευρώ διεκδικούν από το ελληνικό Δημόσιο τέσσερις ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια.
Οι τέσσερις ασφαλισμένοι διεκδικούν για την ζημιά που υπέστησαν και για διαφυγόντα κέρδη το ποσό των 2.309.702 ευρώ...
και για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που δέχθηκαν το ποσό των 280.000 ευρώ, από τις παραλείψεις και τον πλημμελή έλεγχο που ασκούσαν οι υπηρεσίες του Δημοσίου στην ασφαλιστική εταιρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στις προσφυγές τους.
Οι αγωγές κατατέθηκαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά σε εφαρμογή του νόμου 3900/2010, ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτ.Ρίζος μαζί με τα άλλα δύο μέλη της αρμόδιας επιτροπής, λόγω του ενδιαφέροντος της υπόθεσης και του γεγονότος ότι απασχολεί μεγάλη μερίδα του κοινωνικού συνόλου, τις εισήγαγε με διαδικασίες «εξπρές» στο ΣτΕ για οριστική επίλυση.
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι από την έκβαση της υπόθεσης και την απόφαση που θα εκδοθεί θα εξαρτηθούν αντίστοιχες αξιώσεις και άλλων ασφαλισμένων στην εταιρία Ασπίς που έβαλε λουκέτο πριν τέσσερα χρόνια αφήνοντας μετέωρους δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της.
asfalisinet.gr

Σχόλια