Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι νέες μέθοδοι ("απαλλοτρίωσης" των ακινήτων) ....με το νέο προϊόν «reverse mortgage» !...

**  "Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος" ....φέρεται να το εξετάζει!
Εξετάζει δηλαδή την "αντίστροφη υποθήκη" ....έναντι "κάποιας" σύνταξης -ίσως και περίθαλψης- που θα δίνεται, οπότε μετά την "αποδήμησή" μας, θα γίνεται μεταφορά του σπιτιού στους ΤραπεζοΑσφαλιστές και στη συνέχεια στα ντόπια και ξένα λαμόγια που κατέχουν το κλεμμένο χρήμα !...
Ενορχηστρωμένο σύστημα ....πρώτα το κράτος έκλεψε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, κατεδάφισε στη συνέχεια την κοινωνική ασφάλιση, σπρώχνει τώρα και πενηντάρηδες να βγουν στη σύνταξη και ....ανοίγει τον "ορίζοντα" στα παρόντα και επερχόμενα Σιωνιστικά κοράκια ....να κατασπαράξουν περιουσίες και να μην αφήσουν "λίθον επί λίθου".
Μα θα μου πείτε αγαπητοί μου ....ας φροντίσουν τα παιδιά τους γονείς τους ....για να τους "μείνει το σπίτι".
Αμ δε, μέσα από την ανεργία και και τους μισθούς πείνας, δεν θα μπορούν οι νεότεροι να περιθάλψουν και να "τσοντάρουν" στην σύνταξη των "300" €,  για να επιβιώσουν οι ηλικιωμένοι γονείς.  
Έτσι θ' αναγκαστούν στο τέλος οι νέες οικογένειες να ξεσπιτωθούν, να μείνουν δηλαδή χωρίς "κεραμίδι" ....στο ενοίκιο ή και στο δρόμο.
 
ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟΎΤΟ:
ή Ηλίθιο ή στραβό ή κουφό ή "ξεπουλημένο" ....είναι το πολιτικό μας σύστημα, σύμπαν(!) ....που νομίζει (ή καμώνεται....) ότι μπορεί να υπάρξει Κράτος και συντεταγμένη Κοινωνία ....χωρίς επαρκή κοινωνική ασφάλιση ....όταν μάλιστα οι λοιπές κοινωνικές δομές έχουν καταρρεύσει.
Θα οδηγήσετε την χώρα κυρίες και κύριοι ....σε νεο-εμφυλιακές καταστάσεις ....δεν το καταλαβαίνετε ;;;;
 
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
 
 
[απόσπασμα]
 
"Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι νέες μέθοδοι"
...."Τα ακίνητα ως τρόπος άντλησης ρευστότητας για την οικονομία έχουν εντοπιστεί και από παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος φέρεται να εξετάζει πρόταση για το λανσάρισμα του προϊόντος «reverse mortgage».
Αν και δεν είναι γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της πρότασης, γενικά reverse mortgage θεωρείται ένα εξυπηρετούμενο στεγαστικό δάνειο όπου ο δανειολήπτης δεν υποχρεώνεται να αποπληρώνει κάθε μήνα την τοκοχρεολυτική του δόση και μάλιστα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το ποσό του κεφαλαίου που έχει αποπληρώσει στην τράπεζα ως γραμμή δανεισμού του.
Στόχος αυτής της πρότασης είναι να μετατραπεί μέρος της ακίνητης περιουσίας σε ρευστά διαθέσιμα και έτσι να τονωθεί η ασφαλιστική βιομηχανία και να βρεθούν οι πόροι π.χ. για τη χρηματοδότηση συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Οι υποστηρικτές ενός τέτοιου σχεδίου παραθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό στοιχείο: ενώ η καθαρή περιουσία (Net Equity) του μέσου Έλληνα αποτελείται κατά 95% από ακίνητα, τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ του 40% και του 50% στην Ευρώπη και κοντά στο 35% στις ΗΠΑ!
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς κρατούν πολύ μικρό καλάθι για τέτοιου είδους εγχειρήματα, επικαλούμενοι τις μεγάλες πρακτικές και ουσιαστικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος.".......
 
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
 
 
ΌΛΟΙ ΕΜΕΊΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΣΑΜΕ, ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΤΑ "ΜΑΛΛΙΆ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΉΣ ΜΑΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΣΦΆΛΙΣΉ ....ΓΙΑ ΝΑ Τ' ΑΡΠΆΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΉΔΕΙΟΙ, ΚΑΛΌ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ....ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΎΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΜΑΣ.
ΚΑΙ.... ΈΝΑ ΕΊΝΑΙ ΒΈΒΑΙΟ ΌΤΙ ΜΕΤΑΞΎ ΑΥΤΏΝ, ΕΊΝΑΙ  ....ΚΥΡΊΩΣ, ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΈΣ  ....ΚΆΠΟΙΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΟΠΟΊΕΣ ΕΊΝΑΙ ΈΜΜΕΣΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΈΝΕΣ, ΜΕ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΥ.
 
Οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις εκπροσωπούνται -συλλογικά- από το γνωστό σε όλους μας, αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο **Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος"
 
 
ΑΣ ΔΟΎΜΕ ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΉ ....Η "ΈΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΕΤΑΙΡΕΙΏΝ" ΠΟΥ ΚΆΘΕ ΤΌΣΟ -ΧΡΌΝΙΑ ΤΏΡΑ- ΓΊΝΕΤΑΙ  ΣΥΝΕΤΑΊΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΈΠΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΊΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΑΝΌΝΙΑ" ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ ΤΗΣ !...
 
 
Η ιστοσελίδα της είναι : 
http://www.eaee.gr/cms/
 
Την Γενική Διεύθυνση έχει -για πολλά χρόνια- και ασκεί : 
Η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, συγκαταβατική και ευγενής όπως πάντα, μας καλωσορίζει στην αρχική σελίδα:
Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Α.Ε.Ε.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) είναι αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο με μέλη τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον κεντρικό φορέα εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιριών με 63 τακτικά Μέλη που προσφέρουν όλο το φάσμα των σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ως η κύρια και ενιαία φωνή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η ΕΑΕΕ εργάζεται αδιάλειπτα για τη προβολή συλλογικών θέσεων και προτάσεων προς τη πολιτική εξουσία, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Διεθνείς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς με τελική κατεύθυνση τον εκσυγχρονισμό του κλάδου και την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίας.
Σήμερα, η ελληνική ασφαλιστική αγορά συμβάλλει πολλαπλά στην προαγωγή της Εθνικής Οικονομίας αλλά και στη κοινωνική σταθερότητα μέσω της παροχής των ασφαλιστικών της υπηρεσιών.
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με συνέπεια στους κεντρικούς της στόχους αλλά και στη σπουδαιότητα του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης τον οποίο και υπηρετεί, αναβαθμίζεται συνεχώς διεκδικώντας μια παρουσία δυναμική στο πεδίο των εξελίξεων του ευρύτερου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος.
Στις σελίδες που ακολουθούν θα έχετε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε για τη ταυτότητα της ΕΑΕΕ καθώς και για όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την τρέχουσα εικόνα του ασφαλιστικού κλάδου.
Μαργαρίτα Αντωνάκη
Γενική Διευθύντρια

Εδώ την βλέπουμε στην κοπή της πίτας με τον
κ. Γ. Κώτσαλο της ΙΝΤΕΡΑΜΈΡΙΚΑΝ.

Βιογραφικό της κας Μαργαρίτας Αντωνάκη :
** Όπως προκύπτει από το βιογραφικό της πιο κάτω, η κα Μ. Αντωνάκη, αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις υπάλληλων του δημόσιου
που "μεταπήδησαν" στον ιδιωτικό τομέα ....από τους ελεγκτές, στους ελεγχόμενους !

Who is Who Greece

Posted on Μαΐου 31, 2013     
Μαργαρίτα Κυδώνη-Αντωνάκη

 Μαθηματικός – Αναλογίστρια, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Είναι απόφοιτος Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε το MSc “Επιχειρησιακή Έρευνα και Πληροφορική” του ιδίου Πανεπιστημίου.
Το 1973-76 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στην Έδρα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1976-88 εργάστηκε ως αναλογίστρια και ** διετέλεσε προϊσταμένη Οικονομικού και Τεχνικού Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιριών στην Εποπτική Αρχή Ασφαλιστικών Εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το 1988-95 ήταν διευθύντρια στην ασφαλιστική εταιρεία Commercial Union Life. Από το 1995 έως και σήμερα διατελεί γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
Έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει εκπροσωπήσει την ελληνική ασφαλιστική αγορά σε συνέδρια επιτρόπες κλπ. στο εξωτερικό. Έχει συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της ΕΑΕΕ. Έχει πολύχρονη εμπειρία σε θέματα ιδιωτικής ασφάλισης, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, καθώς τα τελευταία 30 χρόνια έχει συμμετάσχει ενεργά στην εξέλιξη του κλάδου από όλες τις πτυχές της ελληνικής και της ευρωπαϊκής αγοράς. Έχει σημαντική συμβολή στο χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εκπροσωπεί την ελληνική ασφαλιστική αγορά στο εξωτερικό σε διάφορες επιτροπές και συνέδρια. Έχει ανελιχθεί και παρέμεινε σε μια απο τις σημαντικότερες θέσεις του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης επί 17 συναπτά έτη. Ένας μοιράιος συνδυασμός καριέρας και οικογένειας. Συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό της ΕΑΕΕ.
Βραβεύτηκε από εκπροσώπους του ασφαλιστικού τομέα του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνεδρίου εποπτικών αρχών. Επίσης βραβεύτηκε από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.
Μέλος της Executive Commitee, Insurance Europe (Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφαλίσεων, Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του συστήματος Φιλικού Διακανονισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ είναι :
H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος διοικείται από δεκαεννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με διετή θητεία, το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών που αποτελεί και το ανώτατο διοικητικό της όργανο. Το Διοικητικό Συμβούλιο χαράσσει τη στρατηγική της ΕΑΕΕ και συγκροτεί Επιτροπές ορίζοντας πρόεδρο για κάθε μία ατομικά.
Η παρούσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Γεώργιος Κώτσαλος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Ιωάννης Λαπατάς
ΤΑΜΙΑΣ:Φωκίων Μπράβος
ΜΕΛΗ:Δημήτριος Ζορμπάς,
Θεόδωρος Κοκκάλας,
Πέτρος Παπανικολάου,
Ιορδάνης Χατζηιωσήφ,
Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος,
Νικόλαος Μακρόπουλος,
Gomez Luis Miguel,
Δημήτριος Μαζαράκης,
Παναγιώτης Βαγιακάκος,
Παναγιώτης Δημητρίου,
Ανδρεας Βασιλειου,
Αναστάσιος Κασκαρέλης,
Eric Kleijnen,
Bertrand Woirhaye,
Giuseppe Zorgno.
 
 
 
 
 
 
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
 
 
ΣΧΕΤΙΚΉ ΑΝΆΡΤΗΣΗ:
 

Σχόλια