ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΧΤΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΟΥΛΗΣ..

Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΟ
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΧΤΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στην καθημερινή πρωϊνή εκπομπή του στον Real FM, έδωσε σήμερα (19.09.2013), ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Στο στούντιο ήταν και ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας, εκδότης της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Παραθέτουμε το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης και επισυνάπτουμε το λινκ του πλήρους ηχητικού σε μορφή YouTube.


Ν.Χ: Καλημέρα αγαπητέ Τέρενς.

Τ.Κ: Καλημέρα κ. Χατζηνικολάου, καλημέρα Νίκο, καλημέρα Αντώνη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν ξεχνάτε ότι είμαι δημοσιογράφος κι έτσι θα πεθάνω. Δηλαδή, δεν γίνεται...Είμαι ρεπόρτερ - Βουλευτής.

Ν.Χ: Έτσι είναι, αλήθεια είναι αυτό.

Τ.Κ: Κι επειδή είμαι ρεπόρτερ Βουλευτής, να σας δώσω το τελευταίο ρεπορτάζ για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στην Αμφιάλη.

Η Αστυνομία παρήγγειλε άμεση ιατροδικαστική εξέταση του Προέδρου Πάνου Καμμένου, διότι είναι με αιμορραγία και με πολύ χαμηλή πίεση. Υπόψη, μάλιστα, ότι τον αριστερό του αγκώνα δεν μπορεί καν πλέον να τον λυγίσει, διότι αυτό είναι που τον έσωσε από το να μην σπάσει ένα καδρόνι το κεφάλι του. Υποπτεύομαι ότι θα σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αυτό είναι το ρεπορτάζ της τελευταίας στιγμής.

Ν.Χ: Γιατί πήγε εκεί ο Πάνος Καμμένος; Θέλω να πω, ότι η στιγμή ήταν πολύ φορτισμένη. Εκεί είχαν αρχίσει ήδη οι κινητοποιήσεις…

Τ.Κ: κ. Χατζηνικολάου συγγνώμη που σας διακόπτω, αλλά μου είναι αδιανόητο ένα κόμμα να το τρομάζει η οποιαδήποτε αντάρα, η οποία μπορεί να βγαίνει έστω και από ένα δικαιολογημένο θυμό, από έναν απόλυτα δικαιολογημένο θυμό, για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, τον οποίο κατά σύμπτωση μάλιστα τον παρακολουθούσα μουσικά. Ξέρετε ότι έχω αυτή την ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική.

Αλλά είναι δυνατόν να φοβόμαστε, να μην κατεβαίνουμε έξω; Ορθώς πήγε!

Α.Δ.: Αγαπητέ Τέρενς, ορθώς μπορεί να πήγε, αλλά ένα ρόλο στην ένταση μπορεί να έπαιξε και μια - εγώ θα την πω - ατυχή φράση του, μια μέρα πριν. Δηλαδή, αυτά έχουν μια σημασία ξέρετε, γιατί προκαλούν εντάσεις...Ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Τ.Κ: Αντώνη, Αντώνη…

Α.Δ: Είναι, λογικό.

Ν.Χ.: Η λεκτική βία, καμιά φορά λειτουργεί ως μπούμερανγκ.

Τ.Κ: κ. Χατζηνικολάου, Νίκο, θα συνυπογράψω, γιατί κι εγώ αν ήμουν δημοσιογράφος, δηλαδή αν ήμουν στη θέση σου, στα κανάλια ή στις εφημερίδες, αυτές τις τελευταίες 48 ώρες, θα έλεγα τα ίδια πράγματα.

Γιατί αυτή είναι και η δική μου η δημοσιογραφική παιδεία. Και αυτά θα έλεγα, ακριβώς τα ίδια πράγματα. Αλλά δεν μπορώ να συνδέσω όμως την οργή κάποιων, την ανεξέλεγκτη οργή, τη σκόπιμη, όπως θέλετε πέστε το, στην Αμφιάλη, με αυτό το οποίο μπορεί να είπε (ο Πάνος Καμμένος) αντικρίζοντας μανάδες παιδιών που τα πότιζαν αρσενικό. Δεν μπορώ να τα συνδυάσω.

Α.Δ.: Αν μου επιτρέπεις Τέρενς, νομίζω ότι δεν εξομοιώνεται. Αλλά συνδέεται. Γιατί μπορεί να προκαλέσει ανεγκέφαλους να κάνουν αυτό το απαράδεκτο απέναντι στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τ.Κ: Σύμφωνοι, αλλά…

Α.Δ: Ας πάμε παρακάτω, ας πάμε παρακάτω…

Τ.Κ: Εν πάσει περιπτώσει όμως, αυτό που έχει σημασία κι επειδή άκουγα προηγουμένως τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, θα έλεγα ότι πλέον δεν είναι θέμα ούτε καν πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Είναι θέμα πια Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος - επιτρέψτε μου να πω - κι εκείνος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο να μην λειτουργεί με ομαλό Δημοκρατικό τρόπο η Βουλή, με τις αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει, καταστώντας όλους εμάς τους Βουλευτές-μαριονέτες και γλάστρες.

Συνεπώς, πρέπει εκείνος να λάβει τώρα την πρωτοβουλία - πρώην κοινοβουλευτικός άνδρας ήταν - και να μαζέψει σε ένα τραπέζι όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να λύσουμε αυτό το μέγα θέμα. Και φαντάζομαι ότι εδώ δεν υπάρχει καμία διαφωνία.

Και να ξέρετε ότι έστειλα χθες, πριν τα γεγονότα της Αμφιάλης, επιστολή στον κ. Μεϊμαράκη, που το είχα υποσχεθεί δημόσια, επιτέλους να αλλάξουν οι Κανονισμοί Λειτουργίας της Βουλής.

Αυτό το οποίο και το enikos.gr και το pontiki.gr έγραφαν το Σάββατο για την ξεφτίλα της Βουλής, στο πώς νομοθετεί με διαδικασίες απαράδεκτες, πρέπει να τελειώνει!

Γιατί και αυτό συμβάλλει στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Ν.Χ: Η Χρυσή Αυγή, μέχρι προχθές, μέχρι 48 ώρες πριν από τη δολοφονία αυτή, από ορισμένους αναφερόταν ως πιθανή δύναμη κυβερνητικής συνεργασίας μετά τις εκλογές. Σας θυμίζω το σχόλιο του Μπάμπη στο Σκάι και διαφόρων άλλων από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, μιλούσαν έτσι, με προσεκτικό τρόπο, φλερτάροντας τη βάση της Χρυσής Αυγής, που προφανώς τη θεωρούν δεξαμενή ψήφων. Τώρα, τι στάση πρέπει να κρατήσει το πολιτικό μας σύστημα απέναντί της από δω και πέρα;

Τ.Κ: κ. Χατζηνικολάου, για μία ακόμη φορά και θα συμφωνήσω και με το άλλο που είπατε χθες το βράδυ, στο κανάλι του Star, ότι το Κράτος έχει όλους τους νόμους εκείνους, που μπορούν να διασφαλίσουν τη λειτουργία του και σε πλαίσια δημοκρατίας και σε πλαίσια Ποινικού Κώδικα.

Ένας νόμος βέβαια μας λείπει, το έχουμε πει πολλές φορές, αυτός ο οποίος θα αναγκάσει να εφαρμόζονται όλοι οι υπόλοιποι.

Από κει και πέρα, η ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής, οφείλεται στην αδυναμία του πολιτικού συστήματος, να παίξει το ρόλο που πρέπει να παίξει. Μην αμφιβάλλουμε επ’ αυτού. Και αισθάνομαι και εγώ υπόλογος σαν Βουλευτής, διότι ενδεχομένως δεν έχω πείσει τον κόσμο το τι καλύτερο μπορώ να κάνω για εκείνον.

Δηλαδή, μην βγάζουμε τις δικές μας ευθύνες για το πώς αναπτύχθηκε ένα κόμμα, την ώρα όμως, που το έχουν ψηφίσει 500.000 Έλληνες. Και εγώ ρωτώ:

500.000 Έλληνες, είναι αυτό το οποίο φωνάζουμε, δηλαδή είναι φασίστες, είναι οτιδήποτε άλλο; Αυτό, δεν το χωράει ο νους μου!

Ν.Χ: Πάντως το άλλοθι «δεν ήξερα» και ψήφισα από αντισυστημική διάθεση, ακυρώθηκε πλέον μετά τη δολοφονία. Δεν υπάρχει πλέον αυτό.

Τ.Κ: Θα συμφωνήσω στο ότι πλέον πρέπει ο Έλληνας να σκεφθεί 100% με απόλυτη ψυχραιμία, του ότι πρέπει κάποιους (και ποιούς) να εμπιστευθεί. Θα πρέπει να εμπιστευθεί εκείνους οι οποίοι πράγματι μέσα στα πλαίσια μιας Δημοκρατίας και εφαρμογής κανόνων, μπορούν να του προσφέρουν αύριο την καλύτερη ποιότητα ζωής, την ευτυχία του και την αναβάθμιση της οικονομικής του κατάστασης.

Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Μέχρι στιγμής, δεν πείθουμε. Και κ. Χατζηνικολάου, είστε από τους λίγους που μας δίνετε βήμα. Και αυτό έχει σημασία για μας, το ότι μπορούμε να προωθούμε το πρόγραμμά μας.

Α.Δ: Νομίζετε ότι αν υπάρξουν πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης ή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχουν αποτέλεσμα; Οι πρώτες ενδείξεις, λίγο ο Λαζαρίδης με τη θεωρία των δύο άκρων, λίγο η μη αποσαφήνιση ορισμένων στελεχών απ’ τα άλλα κόμματα, για ζητήματα που αφορούν λεκτική βία και εκφράσεις επιθετικότητας στην πολιτική ζωή, αυτά, πυροδοτούν το κλίμα ή δεν το αφήνουν προκειμένου να υπάρξει μία συναίνεση.

Τ.Κ: Συμφωνώ, συμφωνώ ότι πυροδοτούν κλίμα. Γι’ αυτό και εμείς και αυτό θα έλεγα ότι είναι ένα σαφές μήνυμα πολύ δυνατό, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και στο πώς κινούμεθα και στο πώς μιλάμε και στο τι λέξεις χρησιμοποιούμε και στο πώς αντιδρούμε απέναντι στη βία.

Αλλά πολλές φορές, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ίσως σε αυτά ζητήματα - όχι ίσως - ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ σε αυτά τα ζητήματα, να είμαστε ενωμένοι σαν μία ένωση εθνικού σκοπού για να επανέλθει η απόλυτη λειτουργία της Δημοκρατίας, όμως ξεκινώντας μέσα από τη Βουλή κ. Δελατόλα. Η Βουλή δεν λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί. Και αυτό δυστυχώς δημιουργεί καραμπόλες.

Ν.Χ: Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Κουίκ.

Τ.Κ: Και γω κ. Χατζηνικολάου.

Ν.Χ: Καλή σας ημέρα.


Σχόλια