Μας δουλεύει ο Βενιζέλος...«δεν μπορούμε να δεχθούμε ανάπτυξη χωρίς πιστώσεις και χωρίς δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ταξίδι «αστραπή» στην Ρώμη του υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κύριος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα και με την υπουργό Εξωτερικών Έμα Μπονίνο. Επαφές είχε και με τον Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Κύρια θέματα συζήτησης με τον Ενρίκο Λέτα ήταν η αντιμετώπιση της
ανισότητας ανάμεσα στα διάφορα κράτη μέλη της Ένωσης καθώς και το μέλλον της Ευρώπης πέρα από τον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής, η πολιτική απασχόλησης και το πρόβλημα της ανόδου της ακροδεξιάς.
Η ενέργεια στο επίκεντρο
Αισιόδοξα μηνύματα και αναζήτηση «μεσογειακής» συνεργασίας κατά την επίσκεψη Βενιζέλου στην Ιταλία
Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με την ομόλογό του Έμα Μπονίνο αναφέρθηκε στον τομέα της ενέργειας με το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤAP, στην ανακήρυξη της μεγάλης περιφέρειας Αδριατικής και Ιονίου, όπως και στην ελληνική και ιταλική προεδρία στην ΕΕ το 2014.
Κοινός στόχος των δυο χωρών είναι να δοθεί μεγάλη έμφαση στον «μεσογειακό παράγοντα», με τις ανάγκες αλλά και δυνατότητές του. Κύρια θέση θα έχει η προστασία των συνόρων και το θέμα της μετανάστευσης.
Σε ότι αφορά ειδικότερα, την Ελλάδα, ο κύριος Βενιζέλος τόνισε: «δεν μπορούμε να δεχθούμε ανάπτυξη χωρίς πιστώσεις και χωρίς δημιουργία θέσεων εργασίας».
«Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι το μέσο, όχι ο στόχος. Πρέπει να προασπίσουμε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις μας» πρόσθεσε η Έμα Μπονίνο. Aθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη, Deutsche Welle

Σχόλια