Ραχήλ Μακρή: «Οι μηχανές του Learjet ανάγκασαν τον κ. Στουρνάρα να παραιτήσει τον διαχρονικά κομματικό εκλεκτό, τον οποίο κατήγγειλα επανειλημμένως στη Βουλή»

Στις 22 Οκτωβρίου 2012, η Τομεάρχης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε την 3247/22.10.2012 Ερώτηση, σχετικά με την τοποθέτηση του κυρίου Σταυρίδη ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ. Η μόνη απάντηση που έλαβα, εκτός από την περιγραφή της διαδικασίας τοποθέτησης, ήταν ότι ο εν λόγω κύριος έχει σπουδάσει στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης και έχει πλούσια εμπειρία στην διοίκηση επιχειρήσεων.
Στις 13 Μαρτίου 2013 με Δελτίο Τύπου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
καταγγείλαμε ότι ο κ. Στουρνάρας συνιδρυτής της ΜΚΟ «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» με τον Στέφανο Μάνο, τοποθέτησε τον κύριο Σταυρίδη νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Τον άνθρωπο που το βιογραφικό του περιλαμβάνει το ξεπούλημα της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Ηρακλής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ιταλικό όμιλο Καλτσεστρούτσι, για τον οποίο στη συνέχεια αποκαλύφθηκε με σειρά δικαστικών ερευνών, ότι η Ιταλική Μαφία ασκούσε τον έλεγχο του. Το επιχείρημα από τον Στέφανο Μάνο για την πώληση της ΑΓΕΤ – Ηρακλής ήταν ότι αν παρέμενε στο δημόσιο θα έπαυε να έχει κερδοφορία. Ο βασικός ισχυρισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ότι η επιλογή των Ιταλών έγινε με στόχο η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία να μην καταλήξει στους βασικούς ανταγωνιστές της, δηλαδή στη γαλλική Lafarge. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ιταλικός όμιλος κατέρρεε οικονομικά και έβαλε πωλητήριο στην ΑΓΕΤ, η οποία εξαγοράστηκε από την κοινοπραξία Blue Circle, για να πουληθεί λίγο αργότερα στη γαλλική Lafarge.
Σήμερα, η Γαλλική Lafarge έκλεισε το εργοστάσιο στη Χαλκίδα με την αιτιολογία της χαμηλής ζήτησης λόγω οικονομικής κρίσης, στέλνοντας με courier τις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων της περιοχής.
Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης και Τομεάρχης Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατήγγειλε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου την τοποθέτηση του κ. Σταυρίδη στη θέση του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ και μετέπειτα του ΤΑΙΠΕΔ, και ανέδειξε το θέμα στην διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου ότι η αποτυχημένη πρακτική της Κυβέρνησης στις ιδιωτικοποιήσεις θα έχει τα αποτελέσματα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.
Στις 18 Αυγούστου 2013 ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, ο άνθρωπος που τοποθέτησε τον κ. Σταυρίδη στο ΤΑΙΠΕΔ αναγκάζεται κάτω από την αφόρητη πίεση των δημοσιευμάτων να «παραιτήσει» τον εκλεκτό του, που μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, «πέταξε» για τις διακοπές του στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος συμμετέχει στο συγκεκριμένο διεθνές επενδυτικό σχήμα.
Αυτά που επισημαίναμε και καταγγείλαμε εδώ και ένα χρόνο έρχεται να επιβεβαιώσει η πραγματικότητα, πίσω από την οποία τρέχουν ασθμαίνοντας και αγκομαχώντας ο κ. Σαμαράς και οι Υπουργοί του, προσπαθώντας με σπασμωδικές κινήσεις να καλύψουν τα αδικαιολόγητα. Αυτούς του «τζαμπατζήδες» τους δέχεται το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο πιστεύει ότι με παραιτήσεις θα διαγραφούν οι όποιες ποινικές ή άλλες ευθύνες φέρουν, όσοι χαρίζουν δημόσια περιουσία για μικρά ή μεγάλα «δωρεάν» ταξίδια, προσφορά των αγοραστών.
Σήμερα, αποδείχθηκε περίτρανα ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες μας για ανεπάρκεια, κακοδιοίκηση, διαπλοκή και διαφθορά σε ότι αφορά το ΤΑΙΠΕΔ. Η κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει όλες τις ενέργειες του μέχρι πρότινος Προέδρου και να αποδώσει πλήρη διαφάνεια.

Σχόλια