Εξέγερση μεταναστών στην Αμυγδαλέζα (βίντεο)

Υπό έλεγχο φαίνεται πως τέθηκε από τις 12:30 η κατάσταση στον χώρο του Κέντρου Κράτησης, με τις φωτιές να έχουν σβήσει

μετά την παρέμβαση της Πυροσβεστικής και να επικρατεί ηρεμία, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν οι μετανάστες που είχαν εξεγερθεί, επέστρεψαν στους χώρους κράτησης καθώς και αν εντοπίστηκαν εκείνοι που, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατάφεραν να διαφύγουν. 

Πώς ξεκίνησε η εξέγερση
Γύρω στις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου οι μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας εξεγέρθηκαν, αρνούμενοι να επιστρέψουν στους χώρους διαμονής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να μπορεί να παραταθεί η κράτησή τους κατά χρονικό διάστημα 12 έως και 18 μηνών.
Αμέσως άναψαν φωτιές καίγοντας στρώματα στον προαύλιο χώρο του χώρου, ενώ περίπου 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από εγκλωβισμό τους στο Γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, καθώς δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και αντικείμενα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου για να κατασβήσουν τις φωτιές οι οποίες εν τω μεταξύ έχουν μεταδοθεί σε αρκετά σημεία του κτηριακού συγκροτήματος. 
ΟΙ δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την εξέγερση και να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους τους. 
Από τον χώρο ακούγονται έντονες κραυγές καθώς διεξάγονται συμπλοκές, ενώ διάχυτη στο χώρο είναι η μυρωδιά από τα χημικά και τα δακρυγόνα.  
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αρκετοί μετανάστες φέρονται να έχουν αποδράσει ενώ Αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ ερευνούν όλη την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους. 
Πηγή: zougla.gr



press-a.gr

Σχόλια