Σταυροφορία άλωσης του ΤΑΙΠΕΔ από Μέρκελ και Σόιμπλε

Επίτροπο τύπου Φούχτελ ή εταιρεία ειδικού σκοπού για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θέλει να επιβάλλει το Βερολίνο μέσω της τρόικας
Το πρώτο θέμα στην ατζέντα της τρόικας εν όψει της επόμενης επίσκεψής της αφορά στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ. Αξιόπιστη πηγή του “Newsbomb.gr” από τις Βρυξέλλες θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ζητήσουν την άμεση ιδιωτικοποίησή του «με την ίδια αποφασιστικότητα που έκλεισε η ΕΡΤ»!
Το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ....
εγείρεται από την τρόικα, όχι μόνο εξαιτίας των συνθηκών υπό τις οποίες παραιτήθηκε ο κ. Στέλιος Σταυρίδης από τη θέση του προέδρου στο ταμείο αλλά κυρίως εξαιτίας των πιέσεων από το Βερολίνο. Η ηγεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιθυμεί και πιέζει για την ιδιωτικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ ήδη από την άνοιξη.
Η δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όποτε συζητούν για την πορεία της εθνικής οικονομίας και την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου αποκαλύπτει και την τακτική που έχει αποφασιστεί σε απόλυτη συνεννόηση με την καγκελαρία. Δεν προβλέπουν να υπάρξουν έσοδα 11,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2017 γι’ αυτό κρίνουν σκόπιμο να δεχθεί η κυβέρνηση την απαίτησή τους και να αποδεχθεί το διορισμό ξένου επιτρόπου που θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του ταμείου.
Με απλά λόγια, οι υφιστάμενοι της κ. Άνγκελα Μέρκελ θέλουν να τοποθετηθεί πρόσωπο της δικής τους επιλογής. Ευρωπαίος αξιωματούχος με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας επισήμανε ότι οι Γερμανοί «θέλουν ένα αποτελεσματικό στέλεχος όπως είναι ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιοαχίμ Φούχτελ που θα τού παραχωρηθούν υπερεξουσίες ώστε να προωθήσει ένα «καινοτόμο πρόγραμμα» ιδιωτικοποιήσεων χωρίς αγκυλώσεις και πατριωτικές ευαισθησίες»! Η διατύπωση του συνομιλητή μας αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση των σκέψεων που γίνονται μεταξύ των δανειστών της χώρας μας.
Τι έγινε μετά το γεύμα στο Κολωνάκι
Μία ημέρα μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του “Newsbomb.gr για το γεύμα που είχε ο κ. Σταυρίδης με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλη Μαΐλη σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, έγινε γνωστό ότι το Βερολίνο πιέζει ακόμα και με κλείσιμο του ΤΑΙΠΕΔ με τη «μέθοδο ΕΡΤ» αφού προηγουμένως εκχωρηθεί το έργο του σε ιδιωτική εταιρεία. Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας επισήμανε ότι τέτοιες ιδέες παρουσίασαν ανεπισήμως οι εκπρόσωποι της τρόικας από τον Ιούνιο προετοιμάζοντας το κλίμα.
Η ίδια πηγή μάς μετέφερε ότι η τρόικα απαιτεί την εκποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε ιδιώτες (σ.σ. προσέξτε καλά) της δικής τους επιλογής οι οποίοι θα είναι ξένοι ή θα έχουν και Έλληνες συνεταίρους. Οι πιέσεις αφορούν σε εταιρείες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΠΑ, οι λιμενικές και αεροπορικές υποδομές, το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, το οικόπεδο – «φιλέτο» πρώην στρατοπέδου της Θεσσαλονίκης όπου θα εγκαθίστατο το Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ και του ΟΛΘ και άλλων στοιχείων από το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ. Στην περίπτωση μάλιστα της ΛΑΡΚΟ υπάρχει κι έντονο παρασκήνιο με Σκοπιανούς επενδυτές που έχουν στενή συνεργασία με κοινοπραξίες γερμανικών συμφερόντων.
Τι επιδιώκουν οι Γερμανοί
Σε δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες η καγκελάριος Μέρκελ στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές στη Γερμανία έχει ταχθεί υπέρ της συγκρότησης «επιτροπής ξένων» η οποία θα διαχειριστεί τις ιδιωτικοποιήσεις παγίων στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου.
Προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται, επιχειρώντας να προετοιμάσει επικοινωνιακά το έδαφος, το χθεσινό δημοσίευμα της FAZ σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται «ανίκανη η ελληνική πολιτική ελίτ». Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά που γίνεται στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του λιμένα Θεσσαλονίκης από τον οποίο μπορούν να ελεγχθούν οι εμπορευματικές ροές προς την Τουρκία, την Ηγουμενίτσα, το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν αφορμή σε όσες επιχειρηματικές κοινοπραξίες επενδύουν στη νίκη της κ. Μέρκελ να αποκομίσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη όσο θα διαρκεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Οικονομικός παράγοντας γερμανικού ομίλου που δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στη χώρα μας εκτιμούσε χθες βράδυ ότι όσο η τρόικα θα προετοιμάζεται για τον έλεγχο του Σεπτεμβρίου κι όσο θα εντείνεται η εξάρτηση της χώρας μας από την καταβολή της επόμενης δόσης, τόσο θα ενισχύεται η προοπτική συγκρότησης μιας εταιρείας ειδικού σκοπού που θα ελέγχεται από τους δανειστές, θα διαθέτει άμεση πρόσβαση στην περιουσία του ελληνικού Δημοσίου και πιθανόν θα εδρεύει σε ουδέτερο έδαφος, σε ένα κράτος όπως είναι λ.χ. το Λουξεμβούργο.
Ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα… 
 http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/338942/stayroforia-alosis-toy-taiped-apo-merkel-kai-soimple#ixzz2cs0EN629

Σχόλια