Καταιγίδα ή Κοινωνικός λήθαργος;;

Δυστυχώς άλλη μια αναφορά – έκθεση του ΔΝΤ ήρθε στη δημοσιότητα αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο το success story είναι μύθος αλλά ότι βρισκόμαστε σε πολύ δεινή θέση μια και διανύουμε την έκτη χρονιά ύφεσης με μείωση της παραγωγής (ΑΕΠ) 25% μετά το 2007.
Διαβάζοντας την προσεκτικά κανείς μπορεί να παρατηρήσει ότι σε όλα τα σημεία ,γραφήματα, και αναλύσεις διαφαίνεται μια μεγάλη και έντονη ανησυχία για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
Εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζουν πως η πολιτική των μνημονίων ήταν καταστροφική για την χώρα μας και τελικά είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τη μείωση του χρέους στο 130% περίπου του ΑΕΠ μέχρι το 2022. (Απλές διαπιστώσεις)
Δηλαδή όλες οι θυσίες μας, όλες οι θυσίες των πολιτών μπορεί και να πάνε χαμένες ή να μην έχουν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.( σύμφωνα με την έκθεση) Είναι προφανές ότι μας προετοιμάζουν για νέα μέτρα, εκ νέου φορολόγηση, μείωση των μισθών, παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης(μέχρι το 2016) και απολύσεις στο Δημόσιο( ήδη έχουμε καθυστερήσει σύμφωνα με την έκθεση), πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και πολλά άλλα που ακόμα δεν αναφέρονται για να μην υπάρξει αναταραχή στην κοινωνία.
Μια κοινωνία καταπονημένη από την σωρεία των μέτρων και την ανεργία που επισήμως φτάνει το 27%. Μια κοινωνία που αποδεκατίζεται καθημερινά γιατί ο διπλανός μας αυτοκτονεί ανήμπορος να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
Αυτό που με προβληματίζει όμως περισσότερο από όλα είναι αυτή η ησυχία που υπάρχει ενώ περνάμε τον καθημερινό μας ‘’γολγοθά’’. Καλές οι διαπιστώσεις αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι κάνουμε;; Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε θεατές στο θέατρο αυτό του παραλόγου με γνώριμους ηθοποιούς την Κυβέρνηση και τους διεθνείς τοκογλύφους;; Αυτή η ησυχία προμηνύει ‘’καταιγίδα’’ ή ένα κοινωνικό λήθαργο στον οποίο έχουμε πέσει και συμβιβαζόμαστε με απειλές και εκφοβισμούς σε ότι μας πλασάρουν;; Συνεχίζεται…


Νίκος Ντουρουντάκης
Υπευθ. Νεολαιας ΑΝΕΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Νεολαίας

Σχόλια