ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. Ο ΥΠΕΞ ΑΔΡΑΝΕΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ»
«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, έκανε την εξής δήλωση:


«Είναι θλιβερή η ανύπαρκτη παρουσία της Ελλάδας στις προσπάθειες, που όφειλε να διαδραματίσει, για πολιτική λύση στο θέμα της Συρίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, έπρεπε να είχε επιδείξει μία έμπρακτη κινητικότητα, επιβάλλοντας συναντήσεις του με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και βρίσκεται ακριβώς στη πρωταγωνιστική περιοχή των εξελίξεων.

Αντ’ αυτού, αφήνει και πάλι να κάνει παιγνίδι (και μάλιστα επικίνδυνο) ο Ερντογάν, προτιμώντας να κινείται μεταξύ Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού και Μεσογείων, αρκούμενος σε κάποια ελαχιστότατα τηλεφωνήματα άνευ αξίας (εξαίρεση εκείνο με τον ΥΠΕΞ Ιράν) και στις γνωστές δηλώσεις του «άνευ περιεχομένου», οι οποίες, όμως, με ένα καλό διάβασμα, υποκρύπτουν θέσεις συμφιλίωσης με όσους ζεσταίνουν τις μηχανές τους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απαντά και δεν αντιδρά στο δημόσιο αίτημα που υπέβαλα για ΑΜΕΣΗ σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Προφανώς, στην πολιτική του ολότητα, του είναι άχρηστο να διαβουλευτεί με τους Τομεάρχες Εξωτερικών όλων των, εντός Βουλής, κομμάτων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε στις θέσεις μας και αναμένουμε τη σύγκληση του Συμβουλίου, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εμείς, όπως ήδη ανακοινώθηκε, αύριο το πρωί (31/8/2013) υπό την Προεδρεία του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, έχουμε συγκαλέσει εκτάκτως για το θέμα της Συρίας, κοινή σύσκεψη στελεχών των Τομέων Εξωτερικών και Άμυνας των ΑΝΕΛ, με τη συμμετοχή της Γραμματείας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και εκπροσώπων της νεολαίας μας».

Σχόλια