“Επιβεβαίωση Ραχήλ Μακρή για ΔΕΠΑ, από τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ “

Πλήρης δικαίωση και επιβεβαίωση των επιχειρημάτων της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, για το θέμα του ξεπουλήματος της ΔΕΠΑ.
Μια επιβεβαίωση για την οποία δεν επιχαίρουμε, αλλά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όταν γίνεται δια στόματος ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους, έγκυρους και έγκριτους διεθνείς οικονομολόγους, όπως ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Διαβάστε τι είπε πριν λίγες ημέρες ο Αμερικανός οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, για το χρέος, την κατάσταση στην Ελλάδα και την πώληση της ΔΕΠΑ,
σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung, που επιβεβαιώνουν τις θέσεις της Ραχήλ Μακρή που παρατίθενται πιο κάτω.
«Αλλάξτε ρότα, διαγράψτε το χρέος»...
Αιχμή για λύση θεωρεί τη διαγραφή του χρέους ο αμερικανός (κεϊνσιανός) οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. «Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», δηλώνει :
«Εκατομμύρια άνθρωποι κατρακυλούν, το σύστημα υγείας καταρρέει. Βιώνουν μια κοινωνική κρίση, όπως την ξέρουμε μόνο σε αναπτυσσόμενες χώρες. Κι αυτό συμβαίνει στην καρδιά της Ευρώπης. Για μένα είναι σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί πολύ. Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η χώρα κυβερνάται άσχημα, τα ελλείμματα μεγαλώνουν, οι ελίτ προσπαθούν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και η ελληνική πολιτική έχει χάσει προ πολλού τις ελπίδες της», προσθέτει.Αναφερόμενος στο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο οικονομολόγος τάσσεται κατά της πώλησης της ΔΕΠΑ.
«Πρέπει γι' αυτό να σημάνει συναγερμός σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ένα μονοπώλιο αερίου αποτελεί μια μηχανή που κόβει χρήμα με σταθερά κέρδη και τζίρο. Παραιτείται λοιπόν κανείς από μια σταθερή πηγή εσόδων, για να εισπράξει σήμερα λίγα χρήματα; Πότε κάνει κάτι τέτοιο μια κυβέρνηση; Μόνον όταν και η ίδια δεν πιστεύει πλέον ότι θα επιζήσει για πολύ»

Διαβάστε τώρα τις τοποθετήσεις της βουλευτού Ραχήλ Μακρή σε επιτροπές και στην ολομέλεια της βουλής για το θέμα της ΔΕΠΑ.
14/1/13
Ραχήλ Μακρή: έχετε συστήσει συμμορία για να καταληστέψετε τον Εθνικό πλούτο της χώρας και τα χρήματα των πολιτών ...
Παράλληλα, φαίνεται ο σχεδιασμός σας που ξεκίνησε από την υποβάθμιση των Εθνικών δομών, η τεχνική απαξίωση τους και τέλος, το ξεπούλημα τους με πενιχρό αντίτιμο.
Χαρακτηριστική περίπτωση η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ που ξεπουλάτε επί πινακίου φακής σε τιμή μικρότερη από εκείνη των οφειλών μεγαλοεπιχειρηματιών που διαπραγματεύονται την αγορά τους..
Στην περίπτωση σας έχετε συστήσει συμμορία για να καταληστέψετε τον Εθνικό πλούτο της χώρας και τα χρήματα χιλιάδων πολιτών και ομογενών.
Και όλοι οι Ελληνες αναρωτιούνται μα μπορεί να είστε σε τέτοιο βαθμό εθνικοί μειοδότες;
9/2/13
Ραχήλ Μακρή: Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε τα συμφέροντα, είμαστε εδώ για να δώσουμε τις μάχες.
Στα χνάρια με τη ΔΕΗ προσπαθούν να φέρουν και τη ΔΕΠΑ. Την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες διεκδικούν την αγορά της χρωστάνε στην ίδια εταιρεία πολλαπλάσια χρήματα της αξίας της. Εκεί φτάσαμε να εμπαίζετε ο Ελληνικός λαός και να ξεπουλιέται η περιουσία του, σ’ αυτούς που με τις πρακτικές τους και τις παρεμβάσεις τους την οδήγησαν στην απαξίωση της. Μπορεί η ΔΕΠΑ να αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης
24/5/13
Ραχήλ Μακρή: «Η ΔΕΠΑ αποτελεί επιχείρηση με στρατηγικό χαρακτήρα για την ενεργειακή επάρκεια και ανάπτυξη της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημά της»
Το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ ακολουθούν άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, τις οποίες η συγκυβέρνηση επιθυμεί να χαρίσει. Η ΔΕΠΑ αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά προσφέρεται με προνομιακούς όρους. Στο 10% της προσφοράς περιορίζεται η εγγυητική επιστολή, ενώ παράλληλα η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να την παραδώσει με γεμάτα τα ταμεία της. Όλα αυτά διασφαλίζουν το συμφέρον του αγοραστή αλλά σε καμία περίπτωση το συμφέρον του ελληνικού λαού
18/6/13
Ραχήλ Μακρή: Οι στρατηγικής ενεργειακής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, που έχει χρηματοδοτήσει ο Ελληνικός Λαός, θα επιστραφούν στον φυσικό ιδιοκτήτη τους.
Ύστερα από την αποτυχία της Συγκυβέρνησης να ξεπουλήσει την ΔΕΠΑ βάζει στο στόχαστρο την ΔΕΣΦΑ.
Ο κ. Σαμαράς και οι εταίροι του αντί να μεριμνούν για την είσπραξη 472 εκ ευρώ από τις συνολικές οφειλές ιδιωτών προς την ΔΕΠΑ πωλούν την θυγατρική της ΔΕΣΦΑ προς αντίτιμο, που δημοσιεύματα το φέρουν σε 430 εκ ευρώ.
Πωλούν, δηλαδή, οι Κυβερνώντες μια εταιρία με πάγιο εξοπλισμό άνω του 1 δις ευρώ, στην οποία έχουν δοθεί 262 εκ ευρώ κρατικές επιχορηγήσεις...
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε το χάρισμα οποιασδήποτε στρατηγικής σημασίας, για την ενεργειακή θωράκιση της Χώρας, δημόσιας επιχείρησης. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των θυγατρικών, για να δημιουργηθεί τετελεσμένο για τις μητρικές εταιρίες.
Οι ύποπτες και μειοδοτικές αποφάσεις εκχώρησης θα ακυρωθούν εν τοις πράγμασι και οι εταιρίες, που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, θα επιστραφούν στον φυσικό ιδιοκτήτη τους.



Σχόλια