Η τρόικα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν τον Σουαβό επιστάτη...

Στις ελληνογερμανικές σχέσεις αναφέρεται με εκτενές άρθρο γνώμης στη Süddeutsche Zeitung ο Χρήστος Κατσιούλης, διευθυντής του πολιτικού ιδρύματος Friedrich Ebert στην Ελλάδα. «Η τρόικα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν τον Σουαβό επιστάτη, που κάνει επιθεώρηση αναζητώντας κόκκους σκόνης στα σκαλοπάτια του σπιτιού»
γράφει χαρακτηριστικά. «Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με περικοπές και αυξήσεις φόρων είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται μονομερώς οι εργαζόμενοι της μεσαίας τάξης» τονίζει ο Χρήστος Κατσιούλης, ενώ σε άλλο απόσπασμα του κειμένου επισημαίνει: «Και τα δύο κυβερνητικά κόμματα υφίστανται πιέσεις να επιδείξουν σύντομα ορατά αποτελέσματα. Η βελτίωση στα μεγέθη του προϋπολογισμού δεν αρκεί»......
Υπαινιγμοί περί εξόδου από το ευρώ
Κενό χρηματοδότησης στην Ελλάδα βλέπει το ΔΝΤ Κενό χρηματοδότησης στην Ελλάδα βλέπει το ΔΝΤ
Απαισιόδοξη ανάγνωση από την εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου: «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, στην Ελλάδα λείπουν 4,4 δισ. ευρώ για το 2014 και άλλα 6,5 δισ. για το 2015. Και βέβαια το ΔΝΤ καλεί τους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν τα χρήματα που λείπουν παραιτούμενοι από μέρος των οφειλών (της Ελλάδας). Κάτι τέτοιο θα ήταν πρόκληση για τη γερμανική κυβέρνηση. Κι όμως, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγαλύτερη επιδείνωση από την αναμενόμενη».

Σχόλια